Província

L’Ajuntament de Calp sol·licita un servei itinerant per a expedir el NIE

L'alcaldessa Ana Sala i el regidor Marco Bittner es reuneixen amb el Subdelegat del Govern per a millorar l'atenció a la població
Calp / Redacció

L’alcaldessa de Calp, Ana Sala, i el regidor de Residents, Marco Bittner, han mantingut una reunió amb el Subdelegat del Govern, Juan Antonio Nieves, amb l’objectiu de traslladar-li la necessitat de reforçar els serveis administratius destinats a la població estrangera de Calp. Entre aquests serveis, han sol·licitat que Calp puga acollir el servei itinerant de la Policia Nacional per a l’expedició del Número d’Identitat d’Extranjer (NIE), a l’igual que el servei de DNI, que s’expedeix a Calp de manera periòdica. El subdelegat els ha instat a tractar aquest assumpte amb la Policia Nacional, amb la qual es preveu mantenir una reunió properament.

Amb açò, es pretén evitar que la població estrangera resident a Calp haja d’evitar desplaçaments per a obtindre aquest document, el qual, una vegada expedida, els permet sol·licitar el certificat digital a la Oficina d’Atenció al Ciutadà de Calp. Amb el certificat digital, poden realitzar una gran quantitat de tràmits.

Actualment, el 62 % de la població censada a Calp està constituïda per estrangers, per la qual cosa tenir una atenció personalitzada, amb tràmits com el del NIE, “fomentaria de manera considerable la integració d’aquests ciutadans, a més de millorar la seua qualitat de vida”, com ha explicat el regidor de Residents, Marco Bittner.

Durant la trobada, l’alcaldessa Ana Sala ha destacat la importància d’oferir serveis administratius que s’adaptin a les necessitats específiques de la població estrangera. “Calp és un municipi divers i multicultural, i és fonamental que tots els nostres ciutadans, independentment del seu origen, tinguen accés a una atenció adequada que els facilite la seua integració i participació en la vida local”, ha assenyalat.

El Subdelegat del Govern, Juan Antonio Nieves, els ha informat sobre recursos per a millorar l’atenció a la ciutadania estrangera, com l’existència d’un programa-contrat de la Generalitat Valenciana que permet a l’Ajuntament contractar un tècnic finançat per l’administració autonòmica i destinat a aquestes funcions, una proposta que des de l’Ajuntament ja s’està estudiant per a sol·licitar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *