Cultura

“Objectiu Campus Escultòric: itineraris cap al desenvolupament sostenible” l’event que obri el programa paral·lel del Dénia Festival de les Humanitats

L’exposició estarà oberta al públic fins al 13 d’octubre
Objectiu Campus Escultòric / Aj. Dénia

Ahir es va inaugurar al Centre d’Art l’Estació de Dénia l’exposició “Objectiu Campus Escultòric: itineraris cap al desenvolupament sostenible”, la primera de les activitats paral·leles del Dénia Festival de les Humanitats, que tindrà lloc del 24 al 26 d’octubre de 2024.

L’exposició està organitzada per l’Àrea de Fons d’Art i Patrimoni del Vicerectorat d’Art, Ciència, Tecnologia i Societat de la Universitat Politècnica de València i comissariada per Antonio Colomina, Nacho Yusim i Beatriz Doménech. En aquesta es mostren els treballs de l’alumnat de la 7a edició del taller “Fotografia i patrimoni escultòric de la UPV”.

Segons Antonio Colomina, el taller “tracta d’ensenyar la tècnica fotogràfica utilitzant com a models les escultures del Museu campus escultòric de la UPV. Però hem anat més enllà i hem vinculat algunes de les escultures del museu amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) o amb algunes de les seues metes, com el foment de la igualtat o la lluita contra la pobresa”.

El repte per als autors de les fotografies que ara s’exposen a Dénia ha sigut, segons Colomina, “atendre aquesta vinculació escultura-ODS i intentar crear una nova obra d’art que la reflectisca. I ací està el resultat”.

A més de les fotografies i els panells explicatius sobre la relació entre l’obra artística i el desenvolupament sostenible, es pot veure una selecció de maquetes de les escultures en què s’han basat les imatges exposades, “perquè dialoguen també amb aquestes fotos”, explica Colomina.

L’exposició “Objectiu Campus Escultòric: itineraris cap al desenvolupament sostenible” estarà oberta al públic fins al 13 d’octubre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *