Medi ambient

Pedreguer aconsegueix una subvenció per innovar i millorar la gestió ambiental

La subvenció permetrà instal·lar sensors d’humitat, temperatura i vent, entre altres accions
Sergi Ferrús, alcalde de Pedreguer / Compromís per Pedreguer

L’Ajuntament de Pedreguer ha aconseguit una subvenció de 88.069,12 euros per al projecte Territoris Innovadors. Aquest projecte busca millorar la gestió ambiental del municipi.

Tecnologia per a la gestió sostenible

En primer lloc, la subvenció permetrà instal·lar sensors d’humitat, temperatura i vent. Aquests sensors s’ubicaran en zones estratègiques com la serra de La Sella i La Solana. Així, es monitoraran les condicions en temps real. Això ajudarà a detectar riscos ambientals, especialment incendis forestals.

A més, les dades recollides s’integraran en una plataforma digital. Aquesta plataforma permetrà analitzar la informació i compartir-la amb entitats com l’AEMET. Això facilitarà una gestió més precisa dels riscos.

Pantalles LED informatives

També s’instal·laran quatre pantalles LED de gran format en punts d’alta concurrència. Aquestes pantalles oferiran informació meteorològica en temps real. Així mateix, avisaran la població sobre riscos d’incendis. Les pantalles seran de baix consum i resistents a les condicions climàtiques.

Sensibilització i educació

D’altra banda, el projecte inclou campanyes de sensibilització. A través de tallers i sessions informatives, la comunitat rebrà formació específica. L’objectiu és conscienciar sobre la prevenció d’incendis i la resposta a emergències.

Auditories i avaluació del projecte

Així mateix, es realitzaran auditories periòdiques per avaluar l’impacte del projecte. Aquestes revisions permetran millorar el sistema i adaptar-lo a les necessitats locals.

Un projecte sostenible

Segons Sergi Ferrús, alcalde de Pedreguer, el projecte és una inversió a llarg termini. Inclou un pla de manteniment periòdic dels sensors i pantalles LED. A més, la formació del personal local serà contínua.

Finalment, el projecte Territoris Innovadors reforça el compromís de l’Ajuntament amb la sostenibilitat i la seguretat del municipi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *