Societat

Pedreguer aposta per l’envelliment actiu amb rutes adaptades

El Taller d'Ocupació Marina Alta XIII forma joves dinamitzadors que dissenyen itineraris accessibles per a persones jubilades
Participants de les rutes / Creama

Un grup de persones jubilades de Pedreguer va participar en una ruta urbana adaptada, gràcies a l’alumnat del Taller d’Ocupació Marina Alta XIII de CREAMA.

Aquesta iniciativa, enfocada a la dinamització comunitària, va permetre als estudiants posar en pràctica les habilitats adquirides, oferint una experiència cultural adaptada a les necessitats d’un col·lectiu amb mobilitat reduïda o necessitats especials.

Jornada de rutes | Creama

Suport institucional a la iniciativa

L’alcalde Sergi Ferrús i la regidora Noelia Miralles van destacar la importància d’aquest tipus de projectes formatius que, a més de millorar l’ocupabilitat dels joves, promouen el benestar de la gent gran i fomenten la inclusió social. La ruta va recórrer punts emblemàtics de Pedreguer com la Plaça de l’Amistat, l’Església de la Santa Creu i la Casa de la Cultura, on es van realitzar activitats que van afavorir la participació activa dels participants.

El projecte, finançat per la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació de la Generalitat Valenciana, forma part d’una sèrie d’iniciatives impulsades per CREAMA per a adaptar el patrimoni cultural i natural de la comarca a diferents col·lectius. En aquesta ocasió, l’alumnat del Taller d’Ocupació ha dissenyat una ruta accessible que, a més de fomentar l’activitat física i mental de la gent gran, ha servit com a plataforma per a recordar la història local a través de les anècdotes compartides pels mateixos participants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *