Cultura

Pedreguer es prepara per commemorar la crema de la Vila per part de l’exèrcit Borbó

Els actes commemoratius començaran a les 20:30h des del pati de La Pista Espai Cultural
Commemoració de la crema de la Vila / Ajuntament de Pedreguer

El dissabte 21 de setembre, Pedreguer rememorarà un dels episodis més foscos de la seua història: la crema de la Vila per part de les tropes borbòniques durant la Guerra de Successió, ara fa 319 anys. Aquesta commemoració, que no és motiu de celebració, recorda l’atac i devastació que va patir el municipi en 1705, com a càstig per la seua implicació en la sublevació de Dénia a favor de la causa austriacista.

Les ordres de Felip V eren contundents: executar sumàriament els rebels, deportar els supervivents i arrasar amb el foc les localitats que donaven suport a l’Arxiduc Carles. Pedreguer va ser una de les poblacions que va patir aquesta brutal repressió.

Els actes commemoratius començaran a les 20:30h des del pati de La Pista Espai Cultural amb una cercavila que recorrerà diversos carrers del poble, amb la participació dels Miquelets del Regne de València, acompanyats de dolçaina i tabal. Al llarg del recorregut, dispararan salves amb trabucs per honrar la memòria de la crema de Pedreguer. La processó acabarà davant de l’Ajuntament, on es realitzaran discursos commemoratius i el grup Coet i Corda encendrà bengales per simbolitzar el foc que va consumir el poble.

Els esdeveniments han estat organitzats per l’associació Els Pòrxens, els Miquelets del Regne de València, Coet i Corda i l’Ajuntament de Pedreguer. Segons han expressat la regidora de cultura, Noelia García, i el regidor de patrimoni, Ferran Lloret, aquesta commemoració és una oportunitat per a reflexionar sobre el passat i els desafiaments que ens planteja el futur.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *