Esports

Pedreguer participa en el segon encontre del projecte europeu MAGICS4ALL a Hongria

El projecte busca fomentar la creació d'una consciència europea i la comunicació intergeneracional

Entre el 21 i el 24 de setembre, el poble de Pedreguer va participar en el segon encontre internacional del projecte europeu MAGICS4ALL. Aquesta trobada es va celebrar a Sümeg, una ciutat medieval d’Hongria. El projecte busca fomentar la creació d’una consciència europea i la comunicació intergeneracional.

A més, aquest projecte fa valdre els esports tradicionals com a mitjà per expressar la diversitat cultural i la riquesa dels pobles d’Europa. Pedreguer participa juntament amb cinc socis internacionals. Des d’Itàlia, el Gruppo Sbandieratori 7 contrade di Orte actua com a coordinador. A més, hi participen altres entitats com Nikart Journey de Xipre, Koinoniki Synetariristiki Epicheirisi Rektis de Messini (Grècia), Zavod za sport d’Eslovènia i Varkapitany Lovagi Torna Egyesulet d’Hongria, que va actuar com a amfitrió en aquesta ocasió.

Intercanvi de bones pràctiques al MAGICS4ALL

Durant aquestes jornades, es van realitzar diverses activitats d’intercanvi de bones pràctiques i cooperació entre generacions. L’objectiu era mantindre vives les tradicions esportives i jocs populars dels municipis participants. Pedreguer va destacar com impulsa la pervivència de la pilota valenciana. Ho fa tant des de les escoles esportives municipals com mitjançant la promoció d’aquest esport tradicional.

D’altra banda, l’amfitrió hongarés va organitzar diverses visites culturals i activitats formatives per als participants. Entre elles, una excursió a Tapolca per visitar la famosa cova del llac, on es va fer un passeig en bot de rem per les aigües subterrànies. També es va visitar el castell de Szigliget, i es va organitzar una activitat de formació d’equips medievals. Finalment, les delegacions van gaudir d’una visita al castell de Sümeg, una de les fortaleses més ben conservades d’Hongria.

La tercera trobada del projecte MAGICS4ALL tindrà lloc a Eslovènia a l’abril de 2025. A més, s’ha plantejat la possibilitat de celebrar una trobada addicional a Pedreguer durant les festes de juliol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *