Esports

Pedreguer triomfa a París amb el Projecte Olympickids

La delegació pedreguera ha estat formada pel Pepe Cabrera, Sergi Ferrús Peris, i els 6 alumnes de l'Escola Municipal d'Atletisme
Participants en el projecte Olympickids a París / Ayto Pedreguer

Entre el 27 i el 30 d’agost, París va acollir el tercer míting del projecte europeu OlympickidsKids Running Towards The Olympics, una iniciativa en què l’Ajuntament de Pedreguer participa activament. La delegació pedreguera, formada pel regidor d’Esports, Pepe Cabrera, l’alcalde i regidor de Projecció del Municipi, Sergi Ferrús, i sis alumnes de l’Escola Municipal d’Atletisme, va tindre una presència destacada en este esdeveniment.

Els atletes paralímpics van ser protagonistes, ajudant a visibilitzar valors com la promoció de la salut, la inclusió social, la igualtat d’oportunitats i la participació esportiva, pilars fonamentals d’este projecte. A més de Pedreguer, sis països més van participar en l’Olympickds: Turquia, Grècia, Itàlia, Eslovènia, Moldàvia i Bòsnia i Hercegovina.

L’atletisme ha estat l’eina educativa escollida per a treballar amb xiquets i xiquetes d’entre 7 i 14 anys, amb l’objectiu de conscienciar la societat de la UE sobre els valors olímpics, com la igualtat, la sostenibilitat, la humanitat, la universalitat, la solidaritat, l’esport, l’educació i el joc net. Estos valors, inculcats a una edat primerenca, poden transformar la manera en què els joves viuen l’esport i adoptar un nou estil de vida.

Sergi Ferrús encapçalant l’expedició pedreguera a París | Ayto. Pedreguer

Durant els dies a París, els participants van compartir experiències i bones pràctiques en una memorable trobada als peus de la Torre Eiffel. A més, van tindre l’oportunitat única de viure en directe la cerimònia inaugural dels Jocs Paralímpics de París 2024 i assistir a les competicions de natació.

Per als sis joves de Pedreguer, esta experiència va ser inoblidable, no només per l’aprenentatge esportiu, sinó també per l’oportunitat de descobrir els racons i la història de París.

El projecte Olympickids ha demostrat ser una eina poderosa per promoure els valors olímpics i transformar la vida dels joves participants, oferint-los una experiència que, sens dubte, portaran amb ells tota la vida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *