Medi ambient

Pego reforça el seu compromís amb la naturalesa per mitjà del projecte europeu ‘EcoEsfera’

El municipi gestionarà un pressupost de 148.000 euros
Paisatge de la Marjal de Pego-Oliva / Ajuntament de Pego

Pego reforça el seu compromís amb la cura de la naturalesa i mira cap a Europa. El municipi participarà en el projecte europeu ‘EcoEsfera’. Aquesta iniciativa té com a objectiu potenciar el compromís mediambiental entre comunitats locals.

El projecte ‘EcoEsfera’ forma part del programa “Ciutadans, Igualtat, Drets i Valors” de la Comissió Europea. Pego representarà Espanya en aquest projecte internacional. A més, altres països com Sèrbia, Eslovènia, Letònia, Grècia, Portugal, Itàlia i Croàcia també participen.

Durant 24 mesos, es desenvoluparan huit paquets de treball. Cada paquet estarà centrat en aspectes com la conservació de costes o la revitalització de parcs. Aquesta col·laboració transnacional és clau per a garantir el futur del medi ambient.

A més, entre les activitats del projecte, hi ha tallers educatius, activitats pràctiques i iniciatives de promoció. L’objectiu és fomentar la responsabilitat ambiental entre els joves. A més, cada país participant organitzarà unes jornades de tres dies. Els socis amfitrions lideraran les activitats.

Un pressupost de més de 140.000 euros

El municipi de Pego gestionarà un pressupost de 148.000 euros. Segons la regidora de Projectes Europeus, Laura Castellà, aquests fons es distribuiran entre els socis participants. Castellà destaca la importància de col·laborar amb altres països per a conéixer noves maneres de treballar i crear aliances futures.

Per altra banda, cal dir que no és la primera vegada que Pego participa en projectes europeus d’aquest tipus. L’any passat, el municipi ja va formar part d’una altra iniciativa centrada en el desenvolupament sostenible. Aquesta experiència reforça el compromís de Pego amb la sostenibilitat i la protecció del medi ambient.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *