Societat

Teulada obri el termini de sol·licitud d’ajudes per a la renovació de façanes en els centres històrics

Les ajudes cobriran fins al 80% del pressupost elegible de les intervencions
Iglesia de Teulada / Redacció

L’Ajuntament de Teulada obri una nova convocatòria de subvencions, per concurrència competitiva, destinada a la millora de façanes en edificis situats a l’àrea de ‘Teulada Gòtica Emmurallada’, declarada Bé d’Interés Cultural (BIC), així com en el nucli històric de Moraira, segons indica el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU).

Aquesta mesura s’emmarca dins de la política municipal de protecció i millora del patrimoni arquitectònic local, amb l’objectiu d’embellir l’entorn urbà i garantir la conservació del patrimoni històric de la localitat. Amb una dotació de 7.500 euros per a l’any 2024, les ajudes cobriran fins al 80% del pressupost elegible de les intervencions, amb un límit màxim de 2.000 euros per finca.

El regidor d’Urbanisme, Tony Reig, ha destacat la importància d’aquesta iniciativa: “Preservar els nostres espais i avançar en la conservació del patrimoni històric de Teulada Moraira és una prioritat per al govern local. Per això, tots els propietaris que vulguen millorar les façanes dels seus edificis, sempre respectant els colors tradicionals i la normativa urbanística, podran accedir a aquestes ajudes”.

En cas que la demanda de subvencions supere el pressupost inicial, es valorarà un augment de la dotació mitjançant un expedient de modificació de crèdits, assegurant que ningú es quede fora per falta de fons.

Cal recordar que, si l’edifici es troba en la zona BIC, serà necessari comptar amb la llicència corresponent per a realitzar qualsevol intervenció. Per als edificis situats en el Nucli Històric, serà suficient presentar una Declaració Responsable per a complir amb els requisits legals.

El termini per a presentar les sol·licituds serà de dos mesos a partir de demà, i els interessats hauran d’aportar la documentació requerida, incloent-hi l’acreditació de la titularitat de l’immoble, estar al corrent en el pagament de tributs municipals i un pressupost detallat de la intervenció.

Per a més informació sobre la convocatòria i els requisits, els interessats poden consultar la seu electrònica de l’Ajuntament de Teulada o acudir a les oficines del Servei d’Informació i Tramitació (SIT), ubicades a l’Ajuntament de Teulada i a l’Espai La Senieta de Moraira.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *