Gastronomia

Torna el D*na Festival Dénia amb un escenari gastronòmic d’excel·lència

El passeig de la Marineta Cassiana acull este cap de setmana la sèptima edició d'este esdeveniment de referència nacional i internacional
La sèptima edició del D*na plena el passeig de la Marineta Cassiana / Tino Calvo

El passeig de la Marineta Cassiana acull durant este cap de setmana la VII edició del D*na Festival Dénia, amb més de 700 metres de «taula enfront de la mar». Es tracta d’una de les grans cites gastronòmiques de l’any i que cada vegada capta més atenció internacional, posicionant Dénia com una dels cims gastronòmics del món.

Inauguració oficial del D*na | Tino Calvo

Esta edició té com a objectiu posar en valor els productes de l’horta, sent clave la producció de proximitat i els agricultors, vinicultors i hortolans locals. Acompanyats de conferències de restauradors, showcookings de xefs nacionals i internacionals i, com no, posats de venda i informació de productors de la terreta.

A mig dia d’este dissabte, el president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, acompanyat per la consellera de Turisme, Nuria Montes, l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt i altres personalitats polítiques de la comarca, es va acostar al passeig per a gaudir de la gastronomia local. El president va argumentar per als micròfons de Dénia FM que «Dénia té la capacitat poder obrir-se al món amb qualitat i esta milla de la gastronomia és única en tot el Mediterrani».

El president valencià ha recordat que més d’una quarta part dels turistes que visiten la Comunitat Valenciana ho fan per la seua oferta gastronòmica, i que el D*na és una mostra inigualable de la riquesa culinària de la regió. “Ací compartim sabers i sabors, i els professionals que fan este esforç mereixen tot el nostre reconeixement. La Comunitat Valenciana és una referència gastronòmica i esdeveniments com este so la prova d’això”, ha afegit.

Sergio Dénia entrevistant a Carlos Mazón | Tino Calvo

Per part seua, Vicent Grimalt ha volgut posar en valor el D*na i el que significa com a Ciutat Gastronòmica de la UNESCO. «És un orgull per a Dénia tindre este esdeveniment després de set anys, podem dir que està consolidat i que és un referent per a tota la Comunitat Valenciana», va recalcar Grimalt.

Xefs de renom, ponències i tallers

Durant el cap de setmana hem pogut veure multitud de tallers, xarrades, ponències i showcookings de la mà de reconeguts xefs, que s’han sumat en esta sèptima edició per a mostrar l’art de la cuina mediterrània i especialment, dels productes de proximitat.

El xeg Rodrigo de la Calle en un dels showcookings | Tino Calvo

El dissabte va ser un dia carregat d’emocions i experiències. Xefs de la talla de María José San Román, Vicky Sevilla, Rodrigo de la Calle, Javier Olleros, Ricard Camarena i Massimo Arienti participen en ponències i tallers, compartint els seus coneixements i experiències entorn de la cuina mediterrània i la seua relació amb els productes de la terra. Demà serà el torn dels esperats showcookings a càrrec de Susi Díaz, Ramón Freixa, Luis Valls i Begoña Rodrigo, que delectaran al públic amb les seues innovadores creacions, demostrant que la cuina d’avantguarda també pot mirar cap a les arrels.

La programació del festival inclou, així mateix, més d’una trentena d’activitats obertes al públic i dedicades a divulgar distintes tècniques culinàries i productes de la regió, com a vins, olis i espècies. Estes activitats permetran als assistents endinsar-se en el món de l’alta cuina de la mà d’alguns dels millors restauradors i productors de la Marina Alta.

Dénia FM amb la gastronomia, la mar i els productors locals

Per descomptat, Dénia FM ha tornat a la Marineta Cassiana per a compartir amb tota la comarca tots els detalls de la sèptima edició, la qual manté al xef Quique Dacosta com a ambaixador i comissariat de l’esdeveniment. Dacosta ha posat en valor un esdeveniment del calibre del D*na, assegurant que «pertany al poble, és una ferramenta útil que transmet la nostra identitat i parla bé de nosaltres».

«És un sentiment legítim que farà que el D*na siga molt més vigent dels que puguem imaginar», va rematar el xef en parlar de l’energia que es pot viure estos dies en el passeig.

Quique Dacosta es el comissariat del D*na | Alba Alborch

Amb micròfon en mà, hem conegut els diferents estands, patrocinadors, productors i col·laboradors de l’esdeveniment; la parada per a arrancar el dia amb Cafés Pepetto i Beekery, el millor vi amb Cellers Xaló, Els Freses i Celler de Teulada – La Cooperativa.

Maracostumbrados al D*na | Tino Calvo

També gastronomia de quilòmetre zero amb les coques de Grup Cidoncha, el millor producte fresc i les millors tapes de Restaurant El Raset i Tapes La Xara o aprofitar la varietat de la Croquetería Qmcomo.

Els productors i obradors locals formen part del D*na | Tino Calvo

Connexions en directe que es realitzaven des de la «taula enfront de la mar» que el D*na té també com a protagonista, gràcies al patrocini d’AEHTMA, Patronat de Turisme de la Costa Blanca, Ford AutoCrístian i Citroen Autodenia.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *