Medi ambient

Troben sense vida a la tintorera albirada este cap de setmana a les platges de Dénia

El cos del també conegut com a tauró blau va ser traslladat a l'Oceanogràfic de València
Tintorera sense vida a la platja de Dénia / Oceanogràfic

Trist desenllaç per a una història que es va convertir en viral durant el cap de setmana en la capital de la Marina Alta. La tintorera, protagonista de la noticia que ja vam compartir aquest diumenge, va aparéixer sense vida aquest dilluns a la costa de Dénia, a la platja de Les Deveses. Desafortunadament, els equips de rescat no aconseguiren retornar-la al mar.

La Fundació Oceanogràfic, juntament amb la Xarxa de Varaments de la Comunitat Valenciana, Salvament Marítim i Creu Roja, van fer tot el possible per salvar-la, segons ha informat Europa Press.

L’exemplar, un tauró jove d’aproximadament dos metres de llarg, va ser traslladat a la Universitat de València, on es va dur a terme una necròpsia. Segons els veterinaris de l’Oceanogràfic, la causa de la mort va ser deguda a tres ferides causades per un peix espasa, que li van afectar directament el cervell.

Aquest tipus d’incidents, segons explica l’Oceanogràfic, “no són casos aïllats”. En els últims anys, s’han registrat nombroses situacions similars, en què taurons blaus han presentat lesions provocades per peixos espasa. Aquest fenomen ha suscitat l’interés de la comunitat científica, que ha intensificat les investigacions per comprendre millor aquestes interaccions.

Des de 2016, diversos taurons amb ferides paregudes han estat trobats, la qual cosa ha portat a biòlegs i veterinaris a estudiar més a fons les dinàmiques entre aquestes espècies. A hores d’ara, es continua analitzant si es tracta d’un comportament nou o si aquest fenomen ja existia sense haver sigut detectat fins ara. Els experts continuen treballant per entendre els possibles canvis en l’ecosistema que podrien estar contribuint a aquest comportament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *