Successos

Un dels arrestats pel crim de Dénia va intentar fugir en el maleter d’un vehicle

El mòbil del crim estava relacionat suposadament amb la compravenda de cinc quilos de cocaïna
Imatge d'arxiu d'un dels detinguts sent traslladat als jutjats / Tino Calvo

La Policia Nacional ha detingut en menys de 48 hores els dos presumptes autors materials de l’homicidi d’un home de 53 anys, al qual van disparar a boca de canó en el garatge d’un domicili del centre de Dénia, sent el presumpte mòbil del crim un assumpte relacionat amb la compra de cinc quilos de cocaïna.

Els fets van ocórrer el passat dimarts 3 de setembre, al voltant de les huit menys deu de la vesprada, quan es va rebre un comunicat de la Sala CIMACC del 091, informant de la possible defunció d’un home a causa d’un tret, a l’interior d’un garatge situat al carrer Patricio Ferrándiz de Dénia.

Les primeres hores

Ràpidament es va activar el protocol establit per a delictes violents i diverses patrulles es van desplaçar al lloc en primera instància, acordonant l’espai després d’avaluar l’estat de la víctima, amb la finalitat de preservar l’escena del crim, a l’espera de l’arribada dels serveis mèdics, així com dels agents de la Brigada de Policia Judicial de Dénia i del Grup d’Homicidis de la Comissaria Provincial d’Alacant, els quals juntament amb els agents de Policia Científica van realitzar la inspecció ocular de l’escenari i van començar a recollir les primeres dades.

Minuts després, els serveis mèdics van comprovar l’estat de la víctima, qui no presentava constants vitals, certificant-se així el desenllaç fatídic.

Van arribar a oferir diners perquè els ocultaren

Després de les primeres investigacions, els agents especialitzats van esbrinar que l’homicidi podria ser fruit del que comunament es denomina “vuelco, és a dir, sostraure amb violència la droga sense fer front al seu pagament, així com que podria tractar-se d’un homicidi no premeditat, sinó més aviat d’un fet en què els homicides van actuar de manera irreflexiva, després del qual, els responsables van fugir de la zona corrent i es van introduir en el portal d’un edifici per a ocultar-se, fet que va poder ser observat per diversos testimonis.

En aquest sentit, alguns d’aquests testimonis van relatar als agents que tots dos homes van arribar al lloc amb cascos de moto, un d’ells amb un casc posat i l’altre portant-lo a la mà.

Pel que sembla, els sospitosos, després d’introduir-se en el portal, van anar trucant a les portes dels domicilis amb la finalitat d’ocultar-se en algun d’ells, arribant fins i tot a oferir diners a una veïna de la finca perquè els ocultara.

D’altra banda, els agents van localitzar una motocicleta en marxa i llesta per a ser utilitzada com a mitjà de fugida, i en la qual es van poder localitzar efectes vinculats amb els responsables.

Detinguts en menys de 48 hores

En menys de 24 hores, els investigadors van identificar plenament els presumptes autors, després de treballar a contrarellotge durant la nit dels fets i el matí de l’endemà, i van establir un dispositiu de recerca i detenció que va culminar amb l’arrest del presumpte autor del tret quan tractava de fugir ocult en la part posterior d’un vehicle, sent interceptat gràcies al dispositiu de recerca i localització establit per agents de Policia Nacional sobre el terreny, a la carretera CV-700 al seu pas per la localitat del Verger.

Pel que sembla, l’home li hauria demanat a un conegut que el portara en el seu vehicle, en el qual també viatjava la parella sentimental de l’ara detingut. A més, en el maleter del vehicle, es van trobar diverses bosses de roba i més de 8.000 euros en efectiu.

L’endemà, fruit de la primera detenció i del fet que la Policia Nacional estreta cada vegada més el cercle, es va procedir a la detenció del segon investigat i partícip dels fets, el qual no va tindre una altra eixida que presentar-se a Comissaria, resolent així, en menys de 48 hores els fets esdevinguts.

Continuant amb la investigació, es van practicar entrades i registres en el domicili dels detinguts on es van localitzar guants, brides, cinta americana, un xalec tàctic i diversa munició per a arma de foc curta, objectes habitualment utilitzats per a cometre “vuelcos“.

El vehicle de la víctima estava “caletejat

Després de les tasques d’investigació, els agents van esbrinar que els fets estarien vinculats amb un negoci de compravenda de cinc quilos de cocaïna procedents de València. Els arrestats haurien concertat una trobada per a dur a terme el negoci, però aquest va ser utilitzat per a sostraure amb violència la droga sense fer front al seu pagament.

Per a això, es va emprar una arma de foc com a mitjà intimidatori, arma que finalment va acabar utilitzant-se per a acabar amb la vida del presumpte venedor. El tret va impactar en la zona pectoral esquerra de la víctima i li va produir ferides incompatibles amb la vida.

Cal destacar que, el vehicle de la mateixa víctima estava caletejat, és a dir, tenia compartiments ocults sota els seients on poder ocultar la droga per a transportar-la d’un lloc a un altre.

Quant a la preparació prèvia del crim per part dels arrestats, la investigació no va revelar molta perícia per part d’ells, més aviat va ser perpetrat de manera improvisada i irreflexiva, de fet, un d’ells, poc menys d’una hora abans del crim, va comprar un segon casc de moto en una botiga de motos pròxima al lloc del crim pagant-lo en efectiu.

Els detinguts, dos homes de 27 i 22 anys, van ser posats a la disposició del Jutjat d’Instrucció de guàrdia de la mateixa localitat on van ser arrestats, com a presumptes autors dels delictes d’assassinat, robatori amb violència, tràfic de drogues i tinença il·lícita d’armes, decretant-se el seu ingrés en presó provisional.

La investigació continua oberta per a procedir al ple aclariment dels fets i no es descarten noves detencions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *