Educació

Una vintena de voluntaris japonesos aterren a Pego

Els intercanvis culturals han apropat la cultura japonesa als jóvens pegolins
Intercanvis culturals entre voluntaris japonesos i escolars pegolins / Ajuntament de Pego

Un centenar d’escolars pegolins han gaudit esta semana d’un projecte intercultural que els ha permés apropar-se a la cultura japonesa gràcies a un programa de voluntariat juvenil desenvolupat per l’àrea de joventut de l’Ajuntament de Pego, en col.laboració amb l’ONG DeAmicitia, adscrita al programa Erasmus+.

El projecte s’ha desenvolupat a les aules de sisè dels col.legis Sant Antoni, Ambra, Carolina Sala i Rosalia Bondia, entre els dies 17 i 20 de setembre. Tota una semana d’immersió cultural  gràcies  a la visita als centres d’un grup de joves japonesos, estudiants universitaris, que han desenvolupat diferents accions formatives i lúdiques.

De manera que, amb ells,  els escolars han pogut introduir-se en el món del dibuix ànime mitjançant un taller de  tècniques de dibuix bàsiques  d’ànime i manga.  També se’ls han donat a conèixer els amulets japonesos, la seva simbologia i significats, de manera que els xiquets i xiquetes han pogut fer els seus propis amulets en forma de polsera amb el conegut Maneki-Neko. I seguint amb el caràcter creatiu i plàstic de les dinàmiques preparardes, els voluntaris han  mostrat als menuts  la manera de crear origamis  representant  la figura d’animals en paper.

Durant el temps d’esbarjo als col.legis, els voluntaris han estat en contacte amb tota la comunitat educativa dinamitzant els patis actius en col.laboració de les tècniques de joventut.

De manera que han conegut els jocs populars de la nostra terra, del sambori a la corda i, per la seva part els voluntarit japonés també ha presentat els seus jocs tradicionals a la xicalla pegolina. Si bé ha despertat especial interés el ball típic japonés interpretat per un grup de voluntàries al ritme del “Soran Bushi” amb una coreografía que els joves pegolins han intentant reproduir.

El voluntariat internacional també ha comptat amb joves d’altres procedències com ara Itàlia, Turquia, Alemanya i França, joves en edat universitària preferentemente vinculats a les ciències socials i l’àmbit educatiu que ha valorat molt possitivament la possibilitat d’accedir als centres docents així com a l’Infojove.

Doncs com a colofó del projecte, la vesprada del dijous l’Infojove Pego obrí les portes del centre d’injormació juvenil a fi de permetre que els seus usuaris pogueren entrar en contacte amb esta experiència de voluntariat.

Durant esta jornada el col.lectiu voluntari també ha sigut rebut en audiència per l’Alcalde de Pego, Enrique Moll i la regidora de Joventut, Paula Orihuel qui ha destacat com d’enriquidores resulten estes experiències tant pels  joves que viatgen com pel poble d’acollida.

En este cas els primers es van mostrar especialmente sorpresos en conèixer l’esglèsia de l’Assumpció i els fons museístics del municipi. Durant els darrers dies Big in Data també ha visitat la Residència del Verger i s’ha reunit amb el jovent de Pedreguer a instàncies de la regidoria de Joventut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *