Cultura

Vicent Grimalt: “Des de hui, Estellés tindrà un lloc destacat en el cor de Dénia”

Descobriment d'una placa en homenatge a l'escriptor en la Glorieta del País Valencià

Coincidint amb l’aniversari del seu naixement, el llegat de Vicent Andrés Estellés ja és etern a Dénia.

El dimecres 4 de setembre, l’Ajuntament inaugurava una placa en homenatge al poeta de Burjassot, en la Glorieta del País Valencià, en les immediacions del carrer que porta el seu nom.

La placa va ser descoberta per l‘alcalde denier, Vicent Grimalt, i el vicealcalde i regidor de Normalització Lingüística, Rafa Carrió, acompanyats per una àmplia representació de la corporació municipal, de membres de l’equip de govern (PSPV i Compromís) i el grup municipal del PP.

Al seu costat, Mari Àngels Francès, representant de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, i els diputats autonòmics, José Chulvi i Gerard Fullana.

Grimalt ressaltava “l’estima” del poeta valencià “per la nostra terra, Dénia i la Marina Alta”. L’alcalde afegia que la capital comarcal “no podia estar absent en aquest Any Estellés”. A més, remarcava que l’escriptor “no podia no tindre un lloc destacat a Dénia”.

El munícipe recordava que un carrer, en les immediacions de la Glorieta, porta el nom d’Estellés des de l’any 1993, i subratllava que “des de hui tindrà un lloc destacat en el cor de Dénia”.

No obstant això, el primer edil explicava que l’homenatge “no acaba ací”, recordant que durant els pròxims mesos es duran a terme diferents activitats i iniciatives, organitzades per diferents departaments municipals.

Per la seua part, Francès assenyalava les “moltes veus” que durant aquest any han volgut retre-li homenatge, i remarcava que “va elevar a categoria lírica la vida de cada dia”.

Mentrestant, Carrió va ser l’encarregat de presentar el grup Bèrnia, que va musicar versos del poeta.

Prèviament, el vicealcalde també incidia en el vincle d’Estellés amb Dénia, repassant alguns esdeveniments en què va estar present, i definia l’escriptor com a “patrimoni de tots els valencians i deniers”, ressaltant el seu “llegat que transcendix generacions”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *