Victoria per a José Manuel García en els 21 Km Marina Alta

La nota luctuosa la va posar la defunció d'un corredor de Beniarbeig, per una aturada cardíaca
José Manuel García Barragán entrant en la pista d'atletisme / Tino Calvo

La primera edició dels 21 Km. Marina Alta va ser un complet èxit tant en termes d’organització com de participació. Els corredors van gaudir d’un entorn espectacular entre tarongers, amb un recorregut que va començar i va acabar en la pista d’atletisme del Poliesportiu de Dénia. La prova, que va travessar els municipis de Dénia, Els Poblets, El Verger i Ondara, es va desenrotllar en un matí solejat amb un ambient immillorable.

El gran vencedor de la jornada va ser José Manuel García Barragán, del CA Llebeig Xàbia, qui, després d’un temps allunyat de la competició, va demostrar la seua vàlua en travessar la meta amb un temps d’1.13:01. Li va seguir en segona posició Francisco López, del CA Irun Calp, amb un registre d’1.14:15, mentre que el podi el va completar Robert Harrison, també del CA Llebeig Xàbia, amb un temps d’1.15:03.

En la categoria femenina absoluta, la guanyadora va ser Elena Herrero, del C Triatló Canoe, amb un temps d’1.32:18. La segona posició va ser per a Yolanda Font, del CD Kamikazes Gang, que va completar el recorregut en 1.32:37, mentres que el tercer lloc va ser per a Irene Llario, del GE La Carena La Font, qui va parar el cronòmetre en 1.32:43.

La combinació d’un recorregut pintoresc i una organització impecable va deixar una empremta positiva en tots els participants, consolidant esta mitjana marató com una cita destacada en el calendari de carreres populars de la Marina Alta.

Comunicat oficial de la Mitja Marató La Marina sobre la mort d’un corredor de 61 anys

L’atleta va morir per una aturada cardíaca, a un quilòmetre de travessar la línia de meta.

El diumenge 22 de setembre, un atleta de 61 anys va morir durant la Mitja Marató La Marina, una prova en la qual van participar 500 corredors, el màxim establit per a l’organització.

L’organització desitja emetre un comunicat sobre la mort del corredor:

La Mitja Marató de La Marina lamenta profundament la defunció del corredor de 61 anys, a penes a un quilòmetre per a travessar la línia de meta.

El diumenge 22 de setembre, hem hagut de lamentar la pèrdua d’un corredor de 61 anys, que participava en la I Mitja Marató La Marina. L’atleta no arribà a travessar la línia de meta, quan en el quilòmetre 20 es va desplomar en el sòl, entrant en parada cardíaca.

Els servicis sanitaris medicalitzats de la prova, que es trobaven a poca distància en estar dins de la prova tancant carrera, van reaccionar immediatament i van procedir a atendre-li in situ, així com els seus companys de la segona ambulància medicalitzada al costat de membres de la força pública, Policia Local, que van treballar conjuntament per a atendre la urgència.

Es va desplomar abans d’arribar a la meta.

El corredor es va desplomar en el quilòmetre 20 poc després de travessar la meta. Els servicis sanitaris li han realitzat una reanimació cardiopulmonar (RCP) per a intentar recuperar-li durant aproximadament quaranta minuts, però no van poder fer res per la seua vida. Els metges de la prova van certificar la seua defunció per parada cardíaca.

La prova es va celebrar tal com estava prevista, al no existir cap avís per part dels servicis d’emergències que indicara el contrari.