Política municipal

Xàbia aprova una suspensió cautelar de llicències d’habitatges turístics

La mesura s'allargarà durant sis mesos
Imatge de Xàbia des de la torre de l'església / Tino Calvo

L’Ajuntament de Xàbia ha aprovat, en el ple municipal, prendre mesures per regular la creixent demanda d’habitatges turístics, buscant equilibrar l’activitat econòmica amb la qualitat de vida dels seus residents.

El Ple de l’Ajuntament de Xàbia ha aprovat per unanimitat la suspensió temporal, per un termini de sis mesos, de la concessió de nous informes de compatibilitat urbanística per a habitatges d’ús turístic en el municipi.

Aquesta mesura permetrà realitzar un estudi detallat sobre l’impacte i la regulació d’aquest tipus d’allotjaments.

La decisió sorgix de la necessitat d’analitzar en profunditat els efectes dels habitatges turístics sobre el mercat de l’habitatge, la convivència veïnal, els recursos naturals i la massificació durant els mesos d’estiu.

Amb l’objectiu de trobar un equilibri entre els beneficis econòmics i els desafiaments socials i ambientals, l’Ajuntament ha encarregat l’elaboració d’un estudi que determinarà les estratègies a adoptar per a la correcta regulació d’aquests habitatges.

Durant aquest període, se suspendran totes les noves sol·licituds d’informes de compatibilitat urbanística, necessaris per a obtindre llicències d’habitatge turístic, mentre s’analitza la situació actual i es dissenyen mesures que permeten una gestió més adequada i sostenible del turisme a Xàbia.

Cal destacar que fa unes setmanes l’equip de govern va organitzar una taula sectorial de treball sobre l’habitatge turístic a la qual van acudir representants de tots els partits polítics i dels sectors implicats per a debatre sobre el tema i abordar tots els detalls de la mesura que hui ha pres el ple.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *