Política

62 persones obtenen les ajudes al pagament de l’IBI a Calp

El municipi de Calp concedeix ajudes al pagament de l'IBI per a jubilats, pensionistes i aturats de llarga durada
Imatge del nucli antic de Calp / Ajuntament de Calp

L’Ajuntament de Calp ha publicat el llistat definitiu de les persones beneficiàries de les ajudes per al pagament de l’Impost de Béns Immobles (IBI). Aquestes ajudes estan dirigides a jubilats, pensionistes menors de 65 anys i aturats de llarga durada. En total, 62 persones han estat seleccionades per a rebre aquestes ajudes, que sumen una inversió de 18.154,44 €.

Ajudes per a evitar l’agreujament de la situació econòmica

L’Ajuntament de Calp ofereix aquestes ajudes per a alleugerir el pagament de l’IBI. Aquest impost, corresponent a l’habitatge habitual de l’any anterior a la convocatòria, pot suposar una càrrega econòmica. L’objectiu de les ajudes és evitar l’agreujament de les condicions de vida d’aquells que es troben en una situació econòmica difícil.

Les persones que compleixen els requisits poden rebre una bonificació de fins a 400 euros. A més, poden optar a una subvenció del 85% de l’import total de l’IBI. En determinats casos, la quantitat augmenta fins al 10%. Per exemple, les persones amb discapacitat o membres de la unitat familiar amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%, víctimes de violència de gènere o famílies monoparentals poden rebre aquesta bonificació addicional.

Requisits per accedir a les ajudes

Els requisits per optar a aquestes ajudes són clars. Primer, s’ha de pagar l’IBI de l’habitatge habitual situat a Calp, ja siga en propietat o arrendament. Les persones beneficiàries han de ser majors de 65 anys o pensionistes menors de 65 anys. També poden optar aquells que hagen estat en situació d’atur de llarga durada durant l’any anterior.

A més, el sol·licitant ha d’estar empadronat a l’habitatge que genera el pagament de l’IBI. Aquest habitatge ha de ser l’únic que té a Calp i la seua residència habitual. També és important estar al corrent amb les obligacions tributàries i no gaudir de bonificacions com a família nombrosa.

Amb aquestes mesures, l’Ajuntament de Calp busca alleugerir la pressió fiscal i millorar les condicions de vida de les persones més vulnerables.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *