Cultura

Activitats de cultura popular i patrimoni històric a la Vall de Gallinera

Les activitats començaran amb la visita de l'alumnat del CEIP Puig de Na Fàtima de Puigpunyent, Mallorca

La Vall de Gallinera serà l’escenari aquesta setmana d’un gran nombre d’activitats que giren al voltant de la cultura popular i el patrimoni històric. Les activitats començaran amb la visita de l’alumnat del CEIP Puig de Na Fàtima de Puigpunyent, Mallorca. Forma part del Projecte Terres de Retrobament de la Fundació Baleària.

Aquesta visita escolar tindrà un significat especial, ja que és resultat de l’agermanament entre Puigpunyent i la Vall de Gallinera. Un agermanament establert l’any 2022 per commemorar la repoblació mallorquina de la vall en 1611. L’agermanament va donar lloc a intercanvis culturals, com la participació de l’Escola de Ball de Galilea a la XXI Festa de la Cirera.

Presentació d’un llibre sobre la repoblació mallorquina

A més, diumenge 27 d’octubre es presentarà el llibre “Estudis de la repoblació mallorquina al sud valencià, segle XVII”. L’acte tindrà lloc a les 12.30 h a l’Ajuntament de Benialí i comptarà amb la presència de Jesús Huguet Pascual, Vicent Puig i Gascó i Joan Lluís Monjo i Mascaró.

Aquest llibre recull les comunicacions realitzades durant les III Jornades de Repoblació Mallorquina, organitzades pel Consistori Municipal i altres entitats culturals. El Consell Valencià de Cultura ha sigut l’encarregat d’editar el manuscrit, que destaca la importància històrica de la repoblació mallorquina.

Inauguració de la Ruta Urbana de Benialí

Per altra banda, abans de la presentació del llibre, a les 10.00 h, s’inaugurarà la Ruta Urbana de Benialí. Aquesta ruta, emmarcada dins del projecte “Pels carrers de la memòria de la Vall de Gallinera“, és una iniciativa de Vicent Puig i Gascó, que busca preservar la història i les tradicions locals.

El projecte vol recollir la saviesa cultural dels diversos nuclis urbans de la vall, amb l’objectiu de conservar la memòria dels antics oficis, tradicions i la història local.

A més, aquestes activitats no sols contribueixen a la preservació del patrimoni, sinó que fomenten el desenvolupament comunitari d’aquest racó de la Marina Alta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *