Medi ambient

Aqualia neteja els col·lectors de Dénia davant possibles pluges torrencials

Les actuacions es localitzen en els canals de Joan Fuster, Patricio Ferrándiz i Miguel Hernández
Canal en l'avinguda Joan Fuster / Aqualia

Aqualia, en col·laboració amb el M.I. Ajuntament de Dénia, està realitzant importants treballs de revisió i neteja dels principals canals d’evacuació d’aigües pluvials del municipi.

Aquestes actuacions formen part de les campanyes preventives que es duen a terme anualment per a garantir el correcte funcionament de la xarxa de pluvials, preparant-la davant possibles pluges torrencials, típiques en aquesta època de l’any. Un mal estat de les infraestructures podria generar acumulacions d’aigua no desitjades.

Els treballs de neteja de canals se centren en les zones de l’avinguda Joan Fuster, Patricio Ferrándiz i Miguel Hernández.

A l’avinguda Joan Fuster, les accions van incloure poda manual, retirada de la tanca en mal estat, neteja mecànica de l’interior del canal i la creació d’una nova canalització de pluvials. A més, s’ha reposicionat la tanca i modificat els pendents per a millorar el flux de l’aigua.

Al carrer Patricio Ferrándiz, els treballs començaran pròximament i es realitzaran per trams a causa de la complexitat dels talls de trànsit. S’aprofitarà l’ocasió per a executar nous pous i descobrir altres d’ocults, facilitant futures tasques. També es procedirà a la neteja de col·lectors en aquest carrer.

Finalment, a l’avinguda Miguel Hernández, es realitzarà la neteja del canal i un estudi per a resoldre els problemes d’acumulació d’aigua durant els episodis de pluja.

La regidora de Medi Ambient, Sandra Gertrúdix ha destacat que “aquests treballs de revisió i posada a punt de les infraestructures d’evacuació d’aigües pluvials són fonamentals per a evitar greus problemes que puguen afectar la població quan es produïxen pluges torrencials. Amb les tasques de neteja aconseguim que les xarxes recuperen la correcta capacitat hidràulica de transport”.

Aquest tipus de manteniment preventiu és essencial per a garantir el bon funcionament de les infraestructures pluvials a Dénia, especialment en èpoques de pluges intenses.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *