Cultura

Aquestes són les exposicions i activitats del Festival Ojos Rojos a Xàbia

La VI edició, que torna a tindre Dénia i Xàbia com a seu, se celebra fins a l'1 de desembre
Presentació de les activitats de la VI edició del Festival Ojos Rojos a Xàbia / Redacció

L’edil de Cultura de l’Ajuntament de Xàbia, Mavi Pérez, junt amb els directors del Festival Ojos Rojos, Mili Sánchez i Mike Steel, i la responsable de comunicació, Cristina de María-Tomé Pérez, han desgranat les múltiples propostes culturals que inundaran Xàbia a partir d’aquest cap de setmana.

Durant la compareixença, els organitzadors han agraït el ferm suport de l’Ajuntament de Xàbia, i en especial, l’esforç de Mavi Pérez per fer possible la realització del festival. Enguany, el Festival Ojos Rojos, que ha guanyat en projecció i rellevància, compta amb la participació destacada de Colòmbia com a país convidat.

En aquest sentit, el dijous 24 d’octubre arriba a Xàbia la Ministra Plenipotenciària de l’Ambaixada de Colòmbia a Espanya, María Andrea Torres Moreno, qui estarà present en la inauguració oficial del festival el divendres 25 d’octubre.

Pérez ha explicat que és una gran satisfacció comptar amb aquest prestigiós festival a Xàbia un any més, ha agraït als directors del festival tota l’organització i ha convidat a tothom a gaudir d’aquestes magnífiques exposicions de fotografia.

Inauguracions a Xàbia

El divendres 25 d’octubre, el Festival Ojos Rojos comença les seues exposicions a Xàbia amb l’obertura de l’exposició “Llano” de la fotògrafa colombiana Juanita Escobar, a les 18:00 h, al Museu Soler Blasco.

A les 19:00 h, s’inaugurarà l’exposició “Iluminaciones” de Juan Escolano al Cactus Club & Shop, on l’artista presenta la seua sèrie fotogràfica en col·laboració amb l’editorial Tagomago.

La jornada continuarà amb les inauguracions a Ca Lambert a les 20:00 h, amb tres exposicions:

Nos Miran” de Carolina Navas

Nemini Parco” de Jesús Monterde

Where the Acanthus Grow” de Lucas Momparler

El dissabte 26 d’octubre serà el torn de les xarrades amb els artistes. A les 10:30 h, Lucas Momparler presentarà la seua xarrada “Sobre perros, árboles y otros familiares”, seguida a les 11:30 h per Jesús Monterde amb “Huellas: ¿Qué vela una imagen?”. Ambdues tindran lloc a la Biblioteca Pública “Duanes de la Mar”. Per últim, a les 12:30 h, Luis Mena oferirà la seua xarrada sobre el seu projecte “Todo encaja” al mateix lloc.

A més, el dissabte, a les 13:30 h, s’inaugurarà l‘exposició de Luis Mena a la Galeria Isabel Bilbao (Av. d’Ausiàs March, 9), i a les 18:30 h s’obrirà la mostra “Poeta Campano” de Javier Campano a la Casa del Cable.

El diumenge 27 d’octubre, el festival continuarà amb la presentació de fotollibres al Museu Soler Blasco, de 10:30 h a 13:30 h. Els fotògrafs presentaran les seues obres en els següents horaris:

“720 Retratos” de Xavier Mollà (10:30 – 11:15 h)

“Maquis” de Jesús Monterde (11:30 – 12:15 h)

Colección 15×15” de Carlos de Paz (12:30 – 13:15 h)

Les exposicions estaran obertes fins a l’1 de desembre, oferint al públic l’oportunitat de gaudir de la fotografia d’autor espanyola i iberoamericana en els diferents espais expositius de Xàbia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *