Els grups municipals Somos Calpe, PSOE i Compromís han presentat conjuntament una moció per al ple ordinari d’octubre de l’Ajuntament de Calp per instar la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana a incloure les infraestructures sanitàries necessàries per al municipi en el seu Pla d’Infraestructures, que corresponen a la construcció d’un segon Centre de Salut Integrat i la millora de la dotació de personal sanitari, que ja estaven previstes en el Contracte de Gestió de Serveis Públics per Concessió entre la Conselleria de Sanitat i Marina Salut S.A, signat el 14 de març de 2005.
Aquesta petició sorgix com a resposta a les deficiències en l’atenció sanitària que enfronta la localitat, especialment durant la temporada alta turística. Calp, que durant la temporada estival pot arribar a una població de fins a 175.000 persones a causa del turisme, enfronta una pressió assistencial considerable sobre els seus serveis sanitaris. La manca actual d’infraestructures i personal ha generat una situació incòmoda per al ciutadà, amb serveis sobrecarregats i una atenció mèdica insuficient tant per a residents com per a visitants.
D’altra banda, el dèficit de personal també és un problema urgent. «Aquest any hem vist com les retallades imposades pel Consell de Mazón han afectat greument el nostre municipi», va denunciar Itziar Doval, regidora de Protecció de la Salut de l’Ajuntament de Calp.
«S’han reduït els dies i hores d’atenció al consultori auxiliar de la Platja de la Fossa, deixant desatesos milers de ciutadans en plena temporada alta turística». La reducció en el personal, amb un únic metge, una infermera i un administratiu per atendre una població multiplicada, és, segons Doval, «un reflex clar de l’abandonament per part de les autoritats sanitàries».
La proposta presentada davant el ple inclou la cessió de 15.000 m² de terreny per part de l’Ajuntament a la Conselleria de Sanitat per a la construcció d’aquest nou Centre de Salut Integrat, una infraestructura clau per atendre de manera adequada les necessitats sanitàries del municipi.
A més, els grups polítics han ressaltat la necessitat de revertir les retallades en la dotació de personal sanitari, que afecten de manera crítica el funcionament dels serveis d’atenció mèdica. S’ha denunciat una reducció significativa en els horaris i la duració dels serveis d’atenció en centres com el Consultori Mèdic de la Platja de la Fossa, que aquest any ha vist una disminució tant en personal com en hores d’atenció, la qual cosa ha obligat molts usuaris a buscar assistència en altres localitats.
Entre les mesures proposades, se sol·licita també a Les Corts Valencianes que realitzen les modificacions pressupostàries necessàries per garantir el finançament i execució d’aquestes infraestructures pendents, prioritzant així la millora dels serveis sanitaris a Calp.