Turisme

Calp es promociona com a destinació turística inclusiva amb el suport de la UE

L'Ajuntament de Calp ha destinat 30.000 euros a la licitació de serveis per dur a terme campanyes de promoció i formació

L’Ajuntament de Calp, a través de la Regidoria de Planificació Turística, ha llançat un projecte per promocionar la ciutat com a destinació turística inclusiva. Aquest projecte està dins del Pla de Sostenibilitat Turística en Destí (PSTD) i compta amb el suport de la Conselleria de Turisme i la Secretaria d’Estat de Turisme.

A més, aquest pla està finançat per la Unió Europea, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), amb fons de Next Generation. L’objectiu principal és fer de Calp un destí accessible per a persones amb diversitat funcional.

Campanyes publicitàries i accions formatives

L’Ajuntament de Calp ha destinat 30.000 euros a la licitació de serveis per dur a terme campanyes de promoció i formació. Aquestes accions inclouran publicitat en mitjans online i offline, tant generalistes com especialitzats en turisme. Això permetrà donar a conèixer Calp com una destinació turística accessible a nivell nacional i internacional.

Per a aconseguir aquest objectiu, les campanyes es duran a terme en mercats com la Comunitat Valenciana, Madrid, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Aragó, Navarra, La Rioja i el País Basc. A nivell internacional, es dirigiran a països com França, Alemanya, el Benelux i els països escandinaus. També s’inclourà el sector dels turoperadors i agents de viatges internacionals.

A més, es realitzaran accions formatives per a empreses turístiques locals. Això ajudarà a crear productes i serveis turístics adaptats, posicionant Calp com a destinació inclusiva per a totes les persones.

Sensibilització ciutadana i accions locals

L’Ajuntament també té previst dur a terme campanyes de conscienciació ciutadana. Aquestes accions busquen fer conèixer la importància de respectar l’accessibilitat i les necessitats de les persones amb discapacitat.

Per exemple, es realitzaran activitats com “roll-play” on els ciutadans hauran de realitzar tasques quotidianes des del punt de vista d’una persona amb necessitats d’accessibilitat. Això fomentarà una major comprensió i respecte per les barreres amb què s’enfronten diàriament les persones amb diversitat funcional.

Aquest projecte ja inclou altres iniciatives, com l’adquisició de vehicles adaptats i la instal·lació d’un ascensor al Museu de la Senyoreta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *