Societat

Calp registra un descens del 10% en el nombre de delictes en els mesos d’estiu

La Policia Local de Calp ha realitzat un total de 674 actuacions en quant a violència de gènere, 193 més que l'any passat
Junta Local de Seguretat / Aj. Calp

Calp ha registrat un descens de delictes del 9,8% en els mesos de juliol, agost i setembre respecte al mateix període de l’any passat. Així ho han donat a conéixer en la Junta Local de Seguretat de Calp, reunida a l’Ajuntament, amb l’assistència del subdelegat del Govern a Alacant, Juan Antonio Nieves, l’alcaldessa de Calp, Ana Sala, el regidor de Seguretat Ciutadana, Guillermo Sendra, i representants de la Policia Local, la Policia Nacional i la Policia Autonòmica.

La companyia de Calp de la Comandància d’Alacant de la Guàrdia Civil ha informat que les xifres registrades en aquest tercer trimestre suposen un canvi de tendència respecte a les dades dels primers sis mesos de l’any, quan el nombre de delictes va augmentar una mitjana del 19% en comparació amb el mateix període de l’any anterior. Al juliol, però, els delictes van baixar un 4,2%, a l’agost un 6,28% i al setembre un 18,9% respecte als mateixos mesos del 2023.

Així mateix, com a conseqüència d’aquestes xifres, el percentatge de variació de l’acumulat de delictes (que mesura l’increment o disminució de delictes registrats des de l’1 de gener fins al mes corresponent, en relació amb el mateix període de l’any anterior) ha anat descendint des de juny. Aquell mes es va registrar un increment del 19,14% en el nombre de delictes detectats a Calp entre gener i juny en relació amb el mateix període de l’any passat. I al setembre aquesta xifra ha caigut al 6,90%, 14 punts menys.

“Encara que tenim un increment del 6,90% en l’acumulat de l’any respecte al 2023, ens sentim optimistes amb les xifres, ja que s’han anat reduint progressivament indicant clarament un canvi de tendència”, ha assenyalat el regidor de Seguretat Ciutadana, Guillermo Sendra.

A més, s’ha destacat un descens del 6,8% en els furts a Calp, i un increment en el nombre de detinguts del 19,94%. També s’ha incidit en què un 96% dels residents i visitants afirma sentir una sensació de seguretat a Calp, segons les dades extretes de les enquestes DTI realitzades als punts d’informació turística.

D’altra banda, l’intendent de la Policia Local, Juan Antonio Sánchez, ha destacat que de gener a setembre els agents municipals han realitzat 17.760 actuacions, en comparació amb les 17.200 realitzades en tot el 2023. A més, la plantilla municipal ha augmentat amb 14 nous agents, la qual cosa ha permés doblar les patrulles durant aquests mesos d’estiu.

L’alcaldessa de Calp, Ana Sala, ha agraït la feina dels cossos de seguretat en la lluita contra la criminalitat i ha destacat que des de l’Ajuntament s’està fent una inversió “sense precedents en la Policia Local”. “Estem fent un gran esforç perquè la plantilla de la Policia Local treballe amb tots els mitjans possibles, com nous vehicles i dos drons”, i ha anunciat l’adquisició de quatre noves motocicletes, una embarcació i nous walkie-talkies, entre altres materials.

El subdelegat del Govern, Juan Antonio Nieves, s’ha dirigit als cossos de seguretat presents: “La cooperació i col·laboració s’ha vist que és bona entre els cossos i forces de seguretat de Calp, i això és gràcies a la feina que feu. Vosaltres sou els que feu possible que la ciutadania tinga eixa percepció de seguretat subjectiva; vos done les gràcies i vos anime a seguir cooperant”.

Violència de gènere

A la reunió també es va tractar els casos de violència de gènere, que actualment a Calp arriben a la xifra de 93 casos actius. D’aquests, tres es troben en risc alt i 31 en risc mitjà, gestionats per la Guàrdia Civil. També es comptabilitzen 42 en risc baix i 16 en risc no apreciat, que són gestionats per la Policia Local. Es va destacar que la Unitat de Violència de Gènere i Menors de la Policia Local de Calp ha realitzat un total de 674 actuacions, 193 més que en el mateix període de l’any anterior.

D’altra banda, es va tractar també la problemàtica de la venda ambulant il·legal i la necessitat de coordinació entre els diferents cossos de seguretat per fer front a aquest problema. Aquest estiu, la Policia Local ha realitzat 90 actuacions i s’ha confiscat material valorat en 70.000 euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *