Benestar Social

Calp visibilitza el Dia Mundial de la Salut Mental

S'han organitzat diferents activitats fins al 10 d'octubre
Presentació de la programació amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental / Ajuntament de Calp

El 10 d’octubre se celebra el Dia Mundial de la Salut Mental, i amb aquest motiu la regidoria de Benestar Social ha organitzat diverses activitats sota el lema “Calp, amb la salut mental”.

Amb aquesta campanya es pretén donar visibilitat i prendre consciència de la importància de cuidar la nostra salut mental i conéixer els recursos que existeixen al municipi.

Des del Departament de Benestar Social s’ha elaborat un díptic informatiu en el qual es defineixen i expliquen els recursos disponibles al municipi de Calp en matèria de salut mental. Aquest díptic es repartirà en cadascun dels actes commemoratius que se celebraran des d’avui i fins al 10 d’octubre.

Al llarg dels deu dies de campanya, es llançaran a les xarxes socials de l’Ajuntament diverses infografies relacionades amb la salut mental que conviden a la reflexió i la prevenció. A més, fins al 7 d’octubre s’il·luminarà de verd la façana de l’ajuntament, la Casa Nova i diverses rotondes, ja que el verd és el color que simbolitza la salut mental.

Una altra de les accions és la representació aquest dijous 3 d’octubre a l’Auditori de “Vesania, una obra de teatre de la companyia Produccions Contrahecho. L’obra descriu un espai en el qual quatre persones, apartades de la societat per ser considerades malaltes mentals, intenten sobreviure i reflexionen sobre un món que ja no existix per a elles. La seua vida, en aquest lloc a mig camí entre un sanatori mental i els llimbs, és la metàfora de la ruïna i de la civilització ja perduda. L’entrada és lliure i gratuïta fins a completar l’aforament.

El programa inclou sengles jornades esportives de bàsquet i de futbol respectivament dirigides als usuaris del Centre Ocupacional Maite Boronat.

I el 10 d’octubre, Dia Mundial de la Salut Mental, es farà la lectura del manifest institucional sobre la Salut Mental, a la Plaça Miguel Roselló. Aquest acte comptarà amb la batucada del Centre Ocupacional Maite Boronat.

La regidora de Política Social, Itziar Doval, explica que “la idea des d’un primer moment és equiparar la salut física amb la salut mental per a poder disposar de recursos que ajuden a millorar-la. Hi ha un objectiu clar amb aquestes celebracions i és el de donar visibilitat i prendre consciència de la importància que té la salut mental en la nostra societat. Hi ha molts factors que poden perjudicar el nostre estat de benestar i afectar la nostra salut mental, perquè som tremendament vulnerables. Tots i totes en algun moment podem sentir-nos superats per les circumstàncies. La inseguretat, la por, un dol, una malaltia. El cert és que hi ha situacions que no sabem gestionar sols i és fonamental demanar ajuda a temps”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *