Obres

Comencen les obres de recuperació mediambiental del Primer Muntanyar de Xàbia

El projecte busca revitalitzar el litoral i protegir l'entorn natural amb actuacions arqueològiques i ecològiques
Reunió per començar les obres del Primer Muntanyar / Aj. Xàbia

Les obres de recuperació mediambiental en el tram comprès entre la vora dreta del riu Gorgos i el Parador de Xàbia han donat inici, marcant un pas important per a la millora de l’ecosistema costaner i el patrimoni arqueològic del Primer Muntanyar. Aquesta intervenció, fruit de la col·laboració entre el Servei Provincial de Costes a Alacant i l’Ajuntament de Xàbia, suposa una inversió clau per a la primera línia de la costa de Xàbia.

L’alcaldessa de Xàbia, Rosa Cardona, ha subratllat la rellevància del projecte, responent a una demanda històrica dels veïns i veïnes. “Estem davant d’un projecte fonamental per a recuperar un espai costaner que és vital per a la nostra localitat. S’ha treballat intensament amb la Direcció General de Costes perquè aquesta actuació siga una realitat i es faça de manera respectuosa amb l’entorn natural”, ha assenyalat.

Projecte dels treballs al Primer Muntanyar | Aj. Xàbia

Principals actuacions

Entre les principals actuacions que es duran a terme es troben la neteja superficial de l’àrea per a retirar residus, l’eliminació de vegetació invasiva, com les canyes i els carrissos, la recuperació arqueològica de tres fronts de pedrera de gran valor històric, i la creació de sis itineraris per a vianants que permetran l’observació d’aquest patrimoni. També s’instal·laran zones d’ombra amb pèrgoles de fusta, bancs i papereres, i es col·locaran cartells explicatius per a millorar l’experiència dels visitants tant en la senda arqueològica com en els miradors.

Les obres, adjudicades al Grup TRAGSA amb un pressupost de 333.763,53 euros, inclouen un termini estimat de tres mesos per a la finalització d’aquesta primera fase. Amb aquest projecte, Xàbia reafirma el seu compromís amb la sostenibilitat i la protecció del seu litoral.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *