Política

Dénia ha passat enguany de contractar 30 persones a només quatre

Els Socialistes de la Marina Alta denuncien retallades en els programes de subvencions per a l'ocupació per part de la Generalitat
Roda de premsa dels Socialistes de la Marina Alta junt amb la senadora Rocío Briones / Tino Calvo

Els Socialistes de la Marina Alta valoren les retallades de la Generalitat en els programes de subvencions per a l’ocupació. Ho han fet aquest matí a la seu a Dénia, que ha passat enguany de contractar 30 persones (en 2023) a només quatre, suposant un retall en el pressupost de 564.000 euros a 63.000 euros.

Segons els socialistes, Dénia no ha sigut l’única afectada; Ondara, de 127.000 euros a 51.000 euros; Xàbia, de prop de 200.000 euros a 56.000 euros o Xaló, de 156.000 euros a 73.000 euros. Estes són algunes de les dades, d’un llarg llistat de poblacions de la Marina Alta, que ha facilitat hui el secretari comarcal del PSPV-PSOE, José Ramiro, per a exemplificar l’impacte de les retallades del govern presidit per Carlos Mazón. Una pèrdua total de 2.879.000 euros en ajudes a l’ocupació per als col·lectius més vulnerables (en 2023, el pressupost global dels programes de LABORA a la comarca ascencia a 4.447.000 euros).

L’actual senadora socialista, i directora general d’Ocupació i Formació de LABORA durant la legislatura 2019-2023, Rocío Briones, present a l’acte a Dénia, ha xifrat la retallada global del Consell del Partit Popular en els programes de foment de l’ocupació en un 80%, “programes que facilitaven llocs de faena a joves, persones desocupades de llarga durada, dones. Quan, per contra, amb el govern de Ximo Puig el pressupost per a estos programes es va multiplicar per més del 100%”.

Concretament a la Marina Alta, “l’últim pressupost del Botànic per a programes d’ocupació va ser de 6 milions d’euros i entre el 2015 i el 2023 en esta comarca s’hi van invertir 47 milions per al foment actiu de l’ocupació, més 17 milions en formació”.

“Els tres pilars del govern de Mazón són les retallades, la inexecució del pressupost i els impagaments”, ha afegit Briones, qui ha assegurat que “les entitats locals ens estan avisant també de què no estan rebent els avançaments dels programes del 2023. Estan ofegant les entitats perquè no puguen avançar. Una situació insostenible que tenim l’obligació de denunciar”.

La senadora socialista Rocío Briones junt amb socialistes comarcals | Tino Calvo

“Estem assistint a un desmantellament del servei públic valencià”

Per la seua part, la diputada socialista en Corts, Yaissel Sánchez, ha insistit que “estem assistint a un desmantellament del servei públic valencià d’ocupació, la qual cosa és molt evident en estes retallades”. Per això, ha explicat, “estem visitant els municipis per a conèixer-ne de primera mà l’impacte, ja que un 71% són localitats xicotetes per a les quals estes ajudes eren un recurs molt important per a la creació d’ocupació i la contractació de personal en els ajuntaments”.

En els pressupostos de 2024, la retallada de la partida per a LABORA va ser del 20%, “per tant ja s’hi veia vindre que desapareixerien programes com EMDISC, per a persones amb discapacitat, o EMDONA, sense tindre en compte que, per exemple, un 60% de la població desocupada encara són dones”.

I per un altra banda, ha fet notar José Ramiro, secretari general dels Socialistes de la Marina, “la primera mesura que va prendre urgentment el govern de Mazón va ser la supressió de l’impost de donacions i successions a les grans fortunes: 350 milions perduts que ara podrien finançar estos programes”.

Per la seua part, el diputat en Corts per la Marina, José Chulvi, ha destacat que “el relat que ens volen contar és que estan fent moltes coses des del Consell, però les dades parlen molt clar: el que estan fent és una ‘voladura controlada’ de totes les polítiques progressistes del govern de Ximo Puig”.

En el cas de les retallades en ocupació, ha recordat, “el primer impacte és per a les persones que no seran contractades. Però en segona instància, ajuntaments menuts i no tan menuts es queden sense una entrada de personal importantíssima i necessària”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *