Successos

Desarticulada una banda criminal especialitzada en robatoris en vivendes a la Marina Alta

S’han aclarit 97 delictes de robatori amb força en vivendes i 2 delictes de robatori amb violència
Desarticulada una banda criminal especialitzada en robatoris en vivendes a la Marina Alta. / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil, en el marc de l’operació ‘Mochila24′, ha detingut a 7 persones pertanyents a un grup criminal especialitzat en robatoris en vivendes a la Marina Alta.

En l’operació s’han aclarit 97 robatoris amb força en vivendes i 2 delictes de robatori amb violència, i s’han recuperat més de 600 peces de joieria, 33 rellotges de luxe, diners en efectiu, quatre vehicles d’alta gamma i material utilitzat en els robatoris.

L’operació es va iniciar a finals de l’any passat, arran d’una sèrie de robatoris comesos en vivendes de les urbanitzacions d’Orba i Els Poblets, on es va generar alarma social en la zona de la comarca. Després d’una intensa investigació, els agents van poder constatar que els horaris d’aquests robatoris coincidien amb altres delictes comesos a Benissa, Teulada i Moraira.

Continuant amb les investigacions, la Guàrdia Civil va esbrinar que el grup criminal seleccionava vivendes fora del nucli urbà i hi accedia a peu per a evitar ser detectat. A més, es cobrien el rostre i utilitzaven comunicadors portàtils. Per a entrar en les vivendes, empraven una gran violència, trencant portes i finestres amb barres de ferro o malls. En alguns casos, fins i tot van arribar a retindre els ocupants de les cases.

Fruit de les investigacions, els agents van localitzar els sospitosos en un taller mecànic a L’Alqueria de la Comtessa, des d’on operava l’organització per a no ser identificats. Aquest grup estava format per quatre individus que executaven els robatoris. Un d’ells era propietari del taller i d’un concessionari de vehicles de segona mà a Oliva, mentre que un altre era gendre del propietari d’una joieria a Gandia.

En la primera fase de l’operació, es va detindre als quatre autors materials dels robatoris. En els registres realitzats en dos domicilis de Gandia, en la joieria i en el taller mecànic, es van confiscar més de 600 peces de joieria, 33 rellotges de luxe, diners en efectiu, quatre vehicles d’alta gamma i material utilitzat en els robatoris.

Durant la segona fase de l’operació, van ser detinguts el joier de Gandia i les seues dues filles per presumptament participar en la venda de les joies robades. A més, es van recuperar nombrosos objectes sostrets, que van ser retornats als seus propietaris.

L’operació ha sigut desenvolupada per les Àrees d’Investigació dels llocs de Verger i Moraira, sota la direcció de la Companyia de la Guàrdia Civil de Calp i ha comptat amb el suport del Grup de Reserva i Seguretat (GRS) núm. 3 de València, el Servei Cinològic, el Grup de Suport a la Companyia de Calp, la patrulla Fiscal i Fronteres de Calp, i Unitats de Seguretat Ciutadana de les Comandàncies de València i Alacant, i dirigida pel Jutjat d’Instrucció núm. 2 de Dénia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *