Benestar

Els delictes a Calp descendeixen un 10 % durant els mesos d’estiu

Les dades aportades per la Comandància de la Guàrdia Civil d'Alacant mostren una tendència a la baixa
Calp / Redacció

Els delictes a Calp han disminuït un 9,8 % durant els mesos de juliol, agost i setembre en comparació amb el mateix període de l’any anterior, segons s’ha informat en la Junta Local de Seguretat de Calp celebrada a l’Ajuntament. A la reunió han assistit el subdelegat del Govern a Alacant, Juan Antonio Nieves; l’alcaldessa de Calp, Ana Sala; el regidor de Seguretat Ciutadana, Guillermo Sendra, i representants de la Policia Local, Nacional i Autonòmica.

Les dades aportades per la Comandància de la Guàrdia Civil d’Alacant mostren una tendència a la baixa després d’un increment mitjà del 19% en els delictes registrats durant el primer semestre de l’any. Concretament, al juliol els delictes van baixar un 4,2%, a l’agost un 6,28% i al setembre un 18,9% respecte a 2023.

Malgrat que el percentatge acumulat de l’any encara registra un increment del 6,90% respecte a l’any anterior, el regidor de Seguretat Ciutadana, Guillermo Sendra, ha destacat que “ens sentim optimistes perquè les dades reflecteixen clarament un canvi de tendència”. A més, s’ha assenyalat una reducció del 6,8% en els furts i un increment del 19,94% en el nombre de detinguts.

La Policia Local ha incrementat les seues actuacions, realitzant 17.760 operacions entre gener i setembre, superant les 17.200 de tot 2023, gràcies a l’augment de la plantilla amb 14 nous agents. Això ha permés doblar les patrulles durant l’estiu. L’alcaldessa Ana Sala ha agraït el treball dels cossos de seguretat i ha destacat la inversió en nous mitjans, com vehicles, drons i motocicletes per a la Policia Local.

Durant la reunió també es va abordar la violència de gènere, amb 93 casos actius a Calp, i la venda ambulant il·legal, amb 90 actuacions realitzades per la Policia Local aquest estiu, confiscant material valorat en 70.000 euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *