Successos

Detingut per usar el mètode de «la sembra» per a furtar a persones majors en Moraira

El sospitós va intentar fugir de les autoritats, perdent la perruca que portava per a ocultar la seua identitat
Targetes de crèdit furtades / GC

La Guàrdia Civil ha detingut a un home especialitzat en el mètode de “la sembra” per furt i estafa en Moraira. Al detingut, que posseïa antecedents per fets similars, se li han imputat dos delictes de furt, un d’estafa i un altre per desobediència greu. L’individu ha sigut posat a la disposició del Jutjat de 1a Instància i Instrucció de Dénia, que ha decretat la seua posada en llibertat amb mesures cautelars.

Els fets van ocórrer el passat 14 de setembre, quan la Guàrdia Civil va rebre un avís alertant sobre un intent de furt i estafa en un caixer automàtic d’una entitat bancària en Moraira. Immediatament, patrulles del Lloc Principal de la Guàrdia Civil de Moraira es van desplaçar al lloc dels fets.

Gràcies a la ràpida actuació i a la col·laboració ciutadana, es va obtindre una descripció física del sospitós. En qüestió de minuts, les patrulles van localitzar a un individu que coincidia amb els trets proporcionats. En intentar identificar-ho, l’home va emprendre la fugida, durant la qual va perdre la perruca que portava posada. Després de ser interceptat pels agents, se li va trobar en possessió de set targetes de crèdit, cap de les quals li pertanyia, així com 320 euros en efectiu.

Detenció del estafador a Moraira / GC

El detingut, amb antecedents per delictes similars i diverses identitats associades a la seua persona, va ser arrestat per dos delictes de furt i un d’estafa mitjançant el mètode conegut com «la sembra». L’individu en qüestió, era un home de 47 anys, al qual li constaven antecedents per delictes similars als investigats, així com diferents identitats associades a la seua persona.

Una vegada que es van fer gestions amb les targetes bancàries, es va procedir a la detenció de l’individu per dos delictes de furt i un d’estafa pel mètode de “la sembra”, així com per desobediència greu. Les víctimes seleccionades per este individu eren turistes estrangers d’avançada edat.

Este modus operandi consistix a observar a les víctimes, generalment persones majors, mentres introduïxen el seu codi PIN (número d’identificació personal) en els caixers automàtics. Posteriorment, els delinqüents interactuen amb elles amb l’excusa d’oferir ajuda, i mitjançant enganys, aconseguixen sostraure les targetes per a realitzar compres o extraccions en altres caixers.

El detingut ha sigut posat a la disposició del Jutjat de 1a Instància i Instrucció de Dénia, que ha decretat la seua posada en llibertat amb mesures cautelars.

La Guàrdia Civil recorda a la ciutadania la importància d’extremar les precaucions en realitzar operacions en caixers automàtics. És recomanable revisar l’entorn abans de conducta i estar atents a qualsevol comportament sospitós. En cas de detectar alguna cosa fora del normal, s’aconsella cancel·lar la targeta de manera immediata.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *