Societat

El Centre Esportiu Dénia se suma a la lluita contra el càncer de mama

Amb motiu del 19 d'octubre, el Centre Esportiu Dénia s'unix a la causa, reforçant el seu compromís amb la comunitat
Centre Esportiu Dénia dona suport a la lluita contra el càncer / Redacció

Amb motiu del Dia Internacional contra el Càncer de Mama, el Centre Esportiu Dénia s’uneix a la causa, reforçant el seu compromís amb la comunitat.

Durant tot el mes d’octubre, la instal·lació ofereix sessions gratuïtes als membres de l’associació Amunt Contra el Càncer, brindant una oportunitat per a realitzar activitat física adaptada que promou la salut i el benestar.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és donar suport al col·lectiu afectat pel càncer, oferint un espai en el qual puguen millorar la seua condició física de manera segura. La importància de l’activitat física en la lluita contra el càncer ha sigut recolzada per estudis recents.

Segons la Societat Espanyola d’Oncologia Mèdica (SEOM), en el seu informe “Les xifres del càncer a Espanya 2024”, el càncer continua sent una de les principals causes de mortalitat al món, amb al voltant de 18,1 milions de casos nous diagnosticats globalment en 2020, segons dades de la International Agency for Research on Cancer (IARC).

L’informe de la SEOM subratlla que “les mesures preventives es concentren en el valor de l’exercici físic en totes les etapes del càncer, des de la prevenció fins a la supervivència“.

El sedentarisme és un problema global: el 25% de la població mundial no complix amb les recomanacions de l’OMS de realitzar almenys 150 minuts d’activitat física moderada o 75 minuts d’alta intensitat a la setmana. A Espanya, segons dades de l’INE, només el 37,7% dels adults realitza activitat física regular, mentre que el 27,4% es declara sedentari.

L‘exercici físic és clau per a reduir el risc de càncer. S’estima que podria disminuir en un 30% el risc de càncer de mama, còlon, bufeta, endometri, esòfag i estómac, i fins a un 20% la mortalitat específica per càncer. Segons les dades més sòlides, els beneficis de l’exercici s’estenen principalment al càncer de mama i al càncer colorectal, però també podrien beneficiar a qui patix càncer de pròstata i pulmó.

Sessions gratuïtes

El Centre Esportiu Dénia ha dissenyat un programa específic per als membres d’Amunt Contra el Càncer, amb sessions els dilluns i dimecres a les 11:30 hores.

Aquests entrenaments estan adaptats a les necessitats dels participants i guiats per professionals amb experiència en treballar amb col·lectius afectats pel càncer. Les sessions són gratuïtes durant el mes d’octubre, oferint una valuosa oportunitat per a mantindre’s actius i connectats.

Susana Campos, directora del Centre Esportiu Dénia, destaca la importància d’aquesta iniciativa: “Per a les persones que estan afectades per aquesta malaltia, pot ser de gran ajuda per a millorar la seua qualitat de vida i per a estimular el seu nivell d’energia i així poder fer les coses que els agraden fer en el seu dia a dia”.

Si eres membre d’Amunt Contra el Càncer i desitges participar, només necessites acudir al Centre Esportiu Dénia en els horaris mencionats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *