Societat

El CTAA inaugura a Dénia l’exposició “Arquitectura i Discapacitat” per fomentar la inclusió

El Col·legi Territorial d'Arquitectes d'Alacant inaugura el 23 d'octubre aquesta reflexió sobre la qualitat de vida i l'arquitectura

El Col·legi Territorial d’Arquitectes d’Alacant (CTAA) inaugura a la seua seu de Dénia l’exposició “Arquitectura i Discapacitat”. La mostra s’obri al públic el dimecres 23 d’octubre a les 19:00 hores, i podrà visitar-se fins al 13 de novembre.

Aquesta exposició és comissariada per l’arquitecte Fernando Zaparaín, professor de la Universitat de Valladolid. Ofereix una selecció de projectes arquitectònics d’àmbit nacional que destaquen per la seua inclusió i accessibilitat. A més, s’analitzen les barreres diàries que afecten les persones amb diversitat funcional, tant en l’entorn urbanístic com en l’arquitectònic i social.

Reflexió sobre la qualitat de vida i l’arquitectura

L’objectiu de la mostra és reflexionar sobre com la bona arquitectura pot millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat. Els espais ben dissenyats, amb una atenció especial a elements com la llum, l’equilibri i la riquesa formal, enriqueixen l’experiència sensorial i vital de qualsevol persona.

Per altra banda, cal destacar que l’exposició forma part del projecte “Drets Humans i Discapacitat”. Un projecte organitzat conjuntament per la Fundació Mainel i la Fundació Promoció Social, amb el suport de la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de València.

El dia de la inauguració, comptarà amb la participació de l’arquitecta Josefa del Valle, vocal de la demarcació del CTAA a la Marina Alta: També comptarà amb María José Medialdea, representant de la Fundació Mainel. En acabar l’acte, s’oferirà un vi d’honor als assistents.

L’exposició es podrà visitar a la seu de la demarcació de Dénia del CTAA, situada al Carrer la Mar, número 6, de dilluns a divendres, de 9:00 a 14:00 hores.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *