Cultura

El Festival Ojos Rojos torna a convertir Dénia i Xàbia en l’epicentre de la fotografia espanyola i iberoamericana

La sisena edició portarà el millor del fotodocumentalisme a la Marina Alta del 17 d'octubre a l'1 de desembre
Presentació del festival a Dénia / Festival Ojos Rojos

La sisena edició del Festival Internacional de Fotografia Ojos Rojos portarà el millor del fotodocumentalisme i les propostes experimentals a la Marina Alta del 17 d’octubre a l’1 de desembre de 2024.

Dénia i Xàbia tornaran a brillar en el món de la fotografia de la mà del Festival Ojos Rojos. Enguany, la sisena edició d’aquest esdeveniment internacional se centrarà en la fotografia d’autor espanyola i iberoamericana, amb un focus especial sobre Colòmbia com a país convidat.

El festival oferirà una programació que inclou exposicions, xerrades, projeccions, visionats de portafolis i altres activitats culturals dirigides a un públic divers i participatiu. Raúl García de la Reina, regidor de Cultura, ha celebrat l’èxit continuat d’aquest festival i ha destacat la qualitat creixent de les propostes artístiques.

Presentació a Dénia | Festival Ojos Rojos

Inauguració a Dénia amb exposicions al carrer

La inauguració oficial tindrà lloc el 17 d’octubre a Dénia, amb dues exposicions a l’aire lliure que es podran visitar fins a l’1 de desembre. La primera, titulada “Human” de Bárbara Traver, estarà instal·lada a la façana del Mercat Municipal (carrer Magallanes) i explorarà la percepció de l’altre. L’altra, “Happytecture” de Anna Devís i Daniel Rueda, s’exhibirà a la plaça del Consell i utilitzarà la arquitectura com a element visual.

Després de la inauguració, a les 19:30 hores, Devís i Rueda oferiran la xerrada “Behind the scenes” a la Biblioteca de Dénia, on compartiran detalls del seu procés creatiu amb el públic.

Colòmbia: protagonista internacional

Colòmbia, com a país convidat, serà representada per dues fotògrafes de prestigi: Juanita Escobar i Carolina Navas. Escobar, premiada per la National Geographic Society, exposarà la seva sèrie documental “Llano” sobre la vida dels llaners, mentre que Navas presentarà “Nos Miran”, un retrat de la joventut enmig del conflicte colombià. Aquestes exposicions s’inauguraran a Xàbia els dies 25 i 26 d’octubre.

Una oferta cultural completa

Entre altres propostes, el festival inclou la projecció del documental “Decían que era bruja”, de Judith Prat, en col·laboració amb l’Associació Matria. Aquest treball aborda la persecució històrica de les dones acusades de bruixeria, aportant una perspectiva feminista i reivindicativa.

A més, hi haurà un mercadet fotogràfic a Dénia el 17 de novembre a la plaça del Consell, amb l’actuació musical del grup Eclektics que posarà el punt final a una jornada d’art i cultura.

Consolidació d’un festival únic

Gràcies al suport dels ajuntaments de Dénia i Xàbia, així com de l’Associació Arteria Urbana, el Festival Ojos Rojos s’ha consolidat com una cita obligatòria per als amants de la fotografia, oferint un espai inclusiu i divers que abasta des del fotodocumentalisme fins a les propostes més innovadores.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *