Política

El regidor Valen Alcalà i la diputada Nathalie Torres reivindiquen la justícia social i l’autogovern

Compromís per Dénia va celebrar el seu propi acte en la plaça de Jaume I "per commemorar la diada del poble valencià"
De dreta a esquerra: Valen Alcalà (regidor), Nathalie Torres (diputada autonòmica), Rafa Carrió (vicealcalde) i María José García (regidora). / Tino Calvo

Ahir, 9 d’octubre, Compromís per Dénia va celebrar el seu propi acte en la plaça de Jaume I per commemorar la diada del poble valencià. L’acte va posar en valor la identitat valencianista, i va comptar amb la presència de Valen Alcalà, Maria José Garcia, Rafa Carrió i la diputada de Compromís a les Corts Valencianes, Nathalie Torres.

Valen Alcalà anima als joves a participar “més enllà de les xarxes socials”

Valen Alcalà va centrar el seu discurs en la necessitat de mantindre a Compromís en el govern, destacant que sense el partit no existiria una política realment valencianista que defenguera els interessos del poble. Va posar èmfasi en la necessitat d’un major autogovern i d’una justícia social més forta, criticant els recorts en educació i ocupació del govern de Mazón. També va assenyalar l’augment del 40% en el preu de l’habitatge públic, la qual cosa, segons Alcalà, perjudica la classe treballadora i perpetua les elits.

Nathalie Torres elogia a Sebastià Garcia: “Quan anàvem pel desert, Dénia era un oasi, gràcies a Sebastià”

Per la seua banda, Nathalie Torres va agrair la invitació a Dénia, destacant el significat de poder “fer país” al costat dels veïns. En el seu discurs, va parlar de la importància d’apreciar el que es fa bé a nivell local, sense la necessitat de buscar validacions externes. A més, Torres va recordar amb emoció a Sebastià Garcia, un referent per a molts valencianistes. Va destacar que, quan el moviment valencianista semblava perdut, Dénia es convertia en un oasi gràcies a la figura de Garcia.

Torres va elogiar el treball de Rafa Carrió i dels joves regidors de Compromís. A més, es va comprometre a estar al seu costat quan Carrió faça el seu discurs com a alcalde de Dénia. Va concloure la seua intervenció amb una defensa de l’estat del benestar, afirmant que l’educació pública no es pot abandonar i la sanitat no es pot vendre. Finalment, va citar a la poeta valenciana Maria Ibars, fent una crida a la preservació de la cultura i la llengua valenciana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *