Societat

El Rotary Club de Dénia i l’Ajuntament, units per erradicar la poliomielitis

Aquesta setmana, l’Ajuntament exhibeix la banderola "End Polio Now", un missatge traduït al valencià com "Posem fi a la polio"

Hui, 24 d’octubre, es commemora el Dia Internacional contra la Poliomielitis. Des de l’any 1979, el Rotary International treballa per a la erradicació de la poliomielitis. Aquest esforç va començar amb un programa de vacunació massiva a Filipines, liderat per Rotary, i es va internacionalitzar el 1985 sota el lideratge del doctor mexicà Carlos Canseco, president de Rotary aquell any.

Des de 1988, la Organització Mundial de la Salut (OMS) dóna suport a aquest projecte. Segons dades oficials, els casos de poliovirus salvatges han disminuït més d’un 99%. En 1988, es registraven més de 350.000 casos en 125 països endèmics. Ara, només hi ha dos països amb poliomielitis endèmica, Afganistan i Pakistan.

Banderola “End Polio Now” a Dénia

Com en anys anteriors, l’Ajuntament de Dénia està col·laborant amb el Rotary Club de Dénia en aquesta campanya. Aquesta setmana, l’Ajuntament exhibeix la banderola “End Polio Now”, un missatge traduït al valencià com “Posem fi a la polio”.

Per altra banda, cal destacar que, amb aquesta acció, el consistori ajuda a conscienciar la ciutadania sobre la importància de continuar lluitant contra la poliomielitis. A continuació, cal recordar que segons l’OMS, sense aquests esforços, més de 20 milions de persones que hui poden caminar haurien quedat paralítiques.

Impacte de la vacunació front a la poliomielitis

A més, la administració de vitamina A durant les activitats d’immunització ha sigut clau en aquesta lluita. Segons l’OMS, gràcies a aquesta acció, s’ha salvat la vida de 1,5 milions de xiquets arreu del món.

Com sempre, Rotary Club i l’Ajuntament de Dénia continuen impulsant accions que visibilitzen aquesta causa i esperen que la campanya d’enguany tinga el mateix èxit que en edicions anteriors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *