Sanitat

Els treballadors sanitaris de Dénia es concentraran per exigir l’aplicació del II conveni col·lectiu

La data assenyalada pel Comité d'Empresa del DSD és el pròxim 10 d'octubre
Imatge d'arxiu de la manifestació, convocada pels sanitaris a l'abril de 2023, a Dénia / Miriam Pagán

Després de la reunió mantinguda, dijous 3 d’octubre, el Comité d’Empresa del Departament de Salut de Dénia ha decidit realitzar una concentració de treballadors a les portes de l’entrada principal de cadascun dels Centres de Salut i a la porta principal de l’Hospital de Dénia el pròxim 10 d’octubre, a les 11 hores.

El lema triat per a aquesta concentració és: “Exigim a la Conselleria l’aplicació del II conveni col·lectiu, guanyat per sentència i signat a l’agost de 2022, i la pujada salarial del 2% realitzada als empleats públics en 2024“.

Des del Comité d’Empresa s’indica que aquesta mesura s’ha pres després de:

“1. No aplicació de la pujada salarial pactada per als treballadors públics del 2% pactat en l’àmbit nacional, i sí aplicat al personal estatutari i laboral d’altres àrees ja revertides.

2. No tindre informació sobre la decisió per part de la Conselleria de fer recurs o no, sobre la sentència guanyada sobre el II conveni col·lectiu signat en 2022.

3. No tindre dates ni calendari de reunions amb la Conselleria de Sanitat per pactar el conveni col·lectiu que permeta que el personal laboral del Departament homogeneïtze les condicions laborals amb el personal estatutari”.

Des del Comité d’Empresa consideren “de manera ferma, que la no aplicació d’aquestes mesures, i la no negociació de l’homogeneïtzació de les condicions laborals perquè no existisquen sanitaris de 2a ni 3a categoria, és ampliar la bretxa ja existent, i augmenta de manera injusta les desigualtats laborals dels treballadors d’aquest Departament de Salut”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *