Dénia FM

Diana de Arias: “Et quedes amb la teua essència, amb la teua millor versió. Comences a tindre una mirada completament diferent de la vida”

Diana ha creat "Decedario", un joc terapèutic dissenyat per a la rehabilitació cognitiva de xiquets i adults amb dany cerebral
Diana de Arias / Redacció

La secció Invencibles del programa Maracostumbrados de Dénia FM ens ha portat aquesta setmana la inspiradora història de Diana de Arias, una jove que, a l’edat de 23 anys, va patir un ictus que li va canviar la vida de manera radical.

Diana, que en aquell moment estudiava disseny gràfic, va haver de lluitar contra les greus seqüeles del dany cerebral adquirit (DCA), que la van portar a perdre capacitats essencials com llegir, parlar, menjar o escriure. “El canvi en la meua vida va ser radical. Va ser com tornar a començar, com un llenç en blanc. T’adones de les coses verdaderament importants de la vida. Et quedes amb la teua essència, amb la teua millor versió. Comences a tindre una mirada completament diferents”

Gràcies a la seua tenacitat i perseverança, Diana no sols va aconseguir recuperar part de les seues habilitats, sinó que va convertir aquesta experiència en una iniciativa destinada a ajudar altres persones amb dany cerebral i afectacions neurològiques. “Moltes vegades la sanitat pública no cobreix totes les necessitats de la població que pateix *ictus i per això vaig voler dur a terme aquesta idea per a ajudar a la rehabilitació dels malalts”.

Així va nàixer “Decedario“, un joc terapèutic dissenyat per a la rehabilitació cognitiva de xiquets i adults amb dany cerebral, així com altres necessitats com el trastorn del llenguatge, la dislèxia, l’autisme o l’alzhéimer.

El joc, que és com un “gimnàs cognitiu” que pot ser utilitzat tant en l’àmbit familiar com en el clínic i educatiu, ofereix milers d’exercicis per entrenar el cervell. “Decedario” permet treballar diverses àrees del cervell, especialment les relacionades amb la memòria i l’atenció, ajudant a millorar les habilitats cognitives de manera lúdica i accessible.Diana va ser premiada recentment per la Fundació ONCE amb el guardó “Por Talento Emprende”, en reconeixement al seu treball com a emprenedora amb discapacitat i pel gran impacte del seu projecte en la millora de la qualitat de vida de les persones amb dany cerebral.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *