Entrevistes

Luis E. Pérez: “Troleig acumula més de 17 premis i continua recorrent el món”

El director parla sobre el procés creatiu i la seua carrera personal en una entrevista a 'El Primer Café' de Dénia FM
Luis E. Pérez / Redacció

En una entrevista en el programa El Primer Café de Dénia FM, el cineasta Luis E. Pérez va compartir detalls sobre el seu reconegut curtmetratge Troleig, que continua acumulant èxits. “Ja són més de 17 premis, i encara n’hi ha un pendent que no podem anunciar”, va revelar Pérez, mostrant-se optimista sobre el futur del projecte.

Durant el cap de setmana passat, Troleig va ser premiat en tres festivals simultanis: Orcasitas (Madrid), Crevillent i Quart de Poblet, aconseguint sis guardons en total. “Vam fer un ple; va ser molt emocionant”, va comentar amb entusiasme el director, referint-se als quatre premis guanyats a Orcasitas, un festival al qual va assistir personalment.

Pérez va explicar que la idea de Troleig té arrels en una experiència personal, la qual cosa va ser clau per a desenvolupar la història. “El principi de la història ja el teníem perquè es basa en una experiència personal meua. A partir d’aquí, vam treballar per adaptar-la als nous temps, creant nous personatges i incorporant tres girs finals”, va descriure.

Els girs de la trama són una de les característiques més impactants del curtmetratge, segons Pérez, que també va remarcar que el procés creatiu pot ser imprevisible. “El procés de creació és molt eteri, no sé com explicar-lo. Quan estic conduint, per exemple, de sobte em venen idees i les grave en notes de veu perquè no me n’oblide”, va compartir el director sobre la seua forma d’inspirar-se en situacions quotidianes.

Encara que el curtmetratge té un recorregut molt exitós en el circuit de festivals, Pérez va afirmar que encara no es pot veure en plataformes digitals, ja que encara competirà durant dos anys més. “Encara no es pot veure com una pel·lícula en una plataforma perquè segueix al circuit de festivals”, va explicar. “A Troleig se li podrà donar visibilitat en À Punt, i potser també en altres plataformes més endavant”, va afegir.

Durant l’entrevista, Pérez també va oferir alguns avenços sobre els seus projectes futurs. Va comentar que actualment està treballant en una minisèrie de cinc capítols per a À Punt i Televisió Espanyola, en col·laboració amb la productora alacantina Jaibo Films. “És una història potent, amb música i rap. No puc dir el títol, però és un projecte que ens té molt emocionats”, va avançar, sense donar més detalls per mantenir el misteri sobre la seua nova creació.

En relació amb la seva trajectòria personal, Luis E. Pérez també va parlar sobre el seu interès creixent per la interpretació. “Sempre he tingut una espineta clavada amb la interpretació. Quan era jove, em vaig presentar a un càsting a València i em van agafar per cantar en una pel·lícula. Des de llavors, he fet algunes petites aparicions, però ara estic prenent classes per satisfer aquest somni”, va confessar, tot explicant que està cursant classes d’interpretació a l’Institut Valencià de Cultura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *