Política

‘Fuego Cruzado’ entre Raúl Llobell i Héctor Morales pel futur dels bous embolats a Teulada Moraira

'Fuego Cruzado' és el cara a cara més polèmic de la Marina Alta. Pots seguir-ho hui al 107.2 FM (Dénia) i 95.9 FM (Marina Alta), a les 13:05h

Hui, a partir de les 13:05 hores, Onda Cero acollirà dins del programa Más de Uno Dénia Marina Alta el cara a cara més polèmic de la comarca. L’espai Fuego Cruzado enfrontarà l’alcalde de Teulada Moraira, Raúl Llobell, del PP, i el portaveu del partit EME, Héctor Morales. Aquest cara a cara es centrarà en la continuïtat dels bous embolats en les festes del municipi. Héctor Morales ha presentat una moció per a l’abolició d’aquesta pràctica, al·legant que provoca un gran patiment als animals i suposa un risc per a la seguretat pública.

Debat sobre els bous embolats

Segons el grup municipal EME, els bous embolats són una tradició que consisteix en col·locar boles de foc o elements inflamables als corns del bou. Aquesta pràctica provoca estrès, dolor i, en alguns casos, cremades greus als animals.

Per això, Morales durà al plenari de l’Ajuntament de Teulada Moraira que aquesta tradició siga eliminada. Segons el seu punt de vista, aquesta pràctica no sols afecta els animals, sinó que també genera un alt risc d’accidents per als participants i espectadors.

Raúl Llobell defensarà la tradició dels bous embolats, una de les més arrelades a la cultura del municipi. No obstant això, la polèmica està servida, ja que cada vegada hi ha més moviments que denuncien aquestes activitats per ser contràries al benestar animal.

El debat tindrà lloc a la ràdio local, Más de Uno Dénia Marina Alta, moderat pel periodista dianenc Ángel Serrano. L’emissió serà a les freqüències 107.2 FM en Dénia i 95.9 FM a la Marina Alta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *