Serveis Públics

La brossa s’incrementarà una mitjana del 20% per habitatge a Dénia

Aquesta actualització de la taxa de brossa es duu a terme d'acord amb la nova Llei Estatal de Residus, en aplicació d'una directiva europea

Igual que altres ajuntaments de la Marina Alta, el de Dénia també apuja la taxa de brossa en 2025.

Aquesta actualització es realitza d’acord amb la nova Llei Estatal de Residus, en aplicació d’una directiva europea, que obliga que la gestió no puga ser deficitària. El regidor de Recursos Econòmics, Paco Roselló, ha explicat, aquest matí, que la Llei 7/22 dona als ajuntaments tres anys per a adaptar-se, per la qual cosa l’actualització repercutirà l’any vinent.

Roselló ha assenyalat que la nova llei estableix que la nova taxa ha de “cobrir íntegrament els costos”, segueix el criteri de “qui contamina, paga” i el principi de capacitat econòmica. En aquest sentit, l’edil ha afirmat que els costos totals (directes i indirectes) de la recollida de residus a la ciutat ascendeixen a més de 8,9 milions d’euros.

Paco Roselló i Sandra Gertrúdix / Miriam Pagán

10 zones

Aquesta pujada en el rebut de l’any vinent per als dianencs no serà igual ni uniforme; sinó que SUMA ha establit 10 zones diferenciades depenent del valor cadastral.

D’acord amb aquestes, l’Ajuntament ha realitzat els càlculs de les taxes fixes i variables. S’ha establit una taxa fixa de 110 euros, a la qual se suma la variable, en funció del valor cadastral de cadascuna d’aquestes deu zones i del nombre de persones que habiten l’habitatge.

Mentre que actualment (des de 2022) totes les vivendes paguen 140 euros de taxa de brossa, a partir de 2025, ho faran depenent de la zona on viuen. Així, es passarà a pagar des dels 154,93 euros en el disseminat fins als 191,64 euros a MontePego. Al nucli urbà es pagarà 162,51 euros.

Mentres que en Activitats l’increment lineal serà del 19,51%.

Bonificacions

Per la seua banda, la regidora de Transició Ecològica, Sandra Gertrúdix, ha explicat les bonificacions a les quals podran acollir-se les persones jubilades i famílies nombroses.

Per a les primeres es manté la bonificació del 50%.

Per a les famílies nombroses s’estableix una bonificació de la quota íntegra de la taxa, que pot ser del 40%, 50% o 60%, depenent del valor cadastral de l’habitatge.

I les ajudes a despeses d’habitatge passen de 130 a 150 euros.

Aquesta modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa de residus sòlids urbans o municipals s’eleva a aprovació del ple extraordinari, convocat per al dilluns, dia 21 d’octubre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *