Successos

La Guàrdia Civil investiga un administrador per suposada estafa en la compra de 78 tones de taronges en la Marina Alta i Gandia

El sospitós hauria obtingut de manera fraudulenta cítrics valorats en més de 20.500 euros, perjudicant agricultors de Pego, Pedreguer o Gata

La Guàrdia Civil d’Alacant ha investigat l’administrador d’una empresa d’exportació de fruites amb seu a Gandia, com a presumpte autor de sis delictes d’estafa a agricultors de les províncies de València i Alacant.

L’operació es va iniciar el juny de 2024, després que un agricultor de la comarca Marina Alta denunciara una possible estafa en la venda de terres de tarongers. L’Equip Roca de la Companyia de la Guàrdia Civil de Calp, unitat especialitzada en delictes en l’àmbit agrícola, va assumir la investigació.

A mesura que avançaven les investigacions, es va descobrir que cinc casos addicionals seguien el mateix patró delictiu. A més, darrere de tots els casos hi havia un administrador d’una empresa especialitzada en el comerç de taronges i mandarines valencianes amb seu a Gandia.

El modus operandi del sospitós consistia a oferir un contracte de compra a un preu elevat per a guanyar-se la confiança dels agricultors. Una vegada collida la fruita, l’administrador la comercialitzava a través de la seua empresa, però no efectuava els pagaments acordats, obtenint un benefici considerable a costa dels productors.

El sospitós captava les seues víctimes de dues maneres: a través de corredors agrícoles o contactant directament amb els agricultors en establiments d’hostaleria on sabia que solien acudir per a menjar o esmorzar. Per a reforçar l’engany, utilitzava una pàgina web de la seua empresa, cosa que li donava una aparença de major credibilitat.

El 29 de setembre, els agents van aconseguir vincular l’administrador amb tots els casos investigats, i es va procedir a la seua investigació formal per sis presumptes delictes d’estafa. Les diligències s’han remés al Jutjat d’Instrucció núm. 3 de Dénia.

Fins al moment, la Guàrdia Civil ha imputat sis presumptes delictes d’estafa relacionats amb la compra fraudulenta de més de 78 tones de taronges, valorades en 20.513,89 euros. Les víctimes són de Pego, Pedreguer, Gata i Gandia.

Les investigacions continuen per a determinar si hi ha més víctimes i possibles implicats en aquest frau.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *