Medi ambient

La solta d’una trentena de tortugues a Dénia, en imatges

Ha sigut la solta de quelonis més nombrosa realitzada a la Comunitat Valenciana per la Fundació Oceanogràfic
Solta de tortugues a Dénia / Tino Calvo

La platja de Les Albaranes a Dénia ha sigut l’escenari per acomiadar les últimes 30 tortugues que van nàixer dels nius trobats l’estiu passat al municipi.

Els animals han romàs tot aquest temps a les instal·lacions de l’Oceanogràfic de València, en el marc del programa de creixement i desenvolupament ‘Headstarting‘ de la Fundació Oceanogràfic.

L’objectiu d’aquest projecte és “aconseguir que els nounats aconseguisquen la grandària, el pes i les habilitats suficients de natació, busseig i alimentació“. D’aquesta manera, es busca que puguen “evitar una major part dels depredadors naturals” als quals s’enfronten en les seues primeres etapes de vida, segons ha precisat la fundació protectora del medi marí en un comunicat.

En concret, es tractava de la solta de quelonis més nombrosa realitzada a la Comunitat Valenciana per la Fundació Oceanogràfic, reflex dels quatre nius que van registrar les platges de Dénia l’estiu passat.

La solta d’aquestes tortugues ha comptat amb la participació del director general de Medi Natural i Animal de la Generalitat Valenciana, Luis Gomis; la directora de la Fundació Oceanogràfic, Leocadia García-Bartual; l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt; representants de la Fundació Baleària, així com de la Confraria de Pescadors de Dénia, del port de Dénia, tècnics de la Universitat de València i voluntaris d’Eucrante i Xaloc que van col·laborar en la detecció dels nius.

Foto galeria de Tino Calvo:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *