Medi ambient

El Consell aprova la futura llei de costes per a protegir els nuclis costaners tradicional

L'objectiu de desenvolupar les competències autonòmiques en matèria d'ordenació del litoral
Vicente Martínez Mus, conseller de Medi Ambient, Infraestructures i Territori / GVA

El Consell ha aprovat l’avantprojecte de llei de protecció i ordenació de la costa valenciana, amb l’objectiu de desenvolupar les competències autonòmiques en matèria d’ordenació del litoral. Una de les mesures destacades per Vicente Martínez Mus, conseller de Medi Ambient, Infraestructures i Territori, és la creació d’una figura de protecció que permetrà “blindar” els nuclis costaners tradicionals. Aquest projecte legislatiu, segons Martínez Mus, reafirma el compromís del govern valencià per protegir els valors naturals del litoral i respectar la realitat històrica i econòmica de la costa.

El conseller ha destacat que la llei no busca substituir la normativa estatal, sinó complementar-la, seguint la doctrina del Tribunal Constitucional. A més, es reformularà el Pla d’acció territorial de la infraestructura verda del litoral (Pativel), elevant a rang de llei les normes de zonificació del litoral per a garantir una planificació més clara i amb major seguretat jurídica.

Una de les novetats de la llei és la protecció específica de la posidònia, prohibint el fondeig d’embarcacions sobre aquesta espècie, per tal de preservar la biodiversitat.

En la mateixa sessió, el Consell ha autoritzat una partida pressupostària de 810.000 euros per a compensar les 48 persones afectades per l’incendi del tren València-Saragossa el 16 d’agost de 2022. Aquestes ajudes econòmiques busquen mitigar els danys físics i psicològics patits durant l’incident. Ruth Merino, portaveu del Consell, ha destacat la importància d’aquesta mesura, impulsada pel president Carlos Mazón, per a donar suport a les víctimes.

Finalment, el Consell ha aprovat els nomenaments de Francisco Pablo Ortega Gil com a nou director general de Personal Docent, i de Sergio González Moreno com a director general de l’Agència Valenciana de Seguretat Ferroviària. Ambdós substitueixen a les anteriors responsables que han cessat a petició pròpia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *