Obres

Maria Josep Ripoll: “Valdrà la pena, confieu en mi: serà una font amb un nou joc d’aigua i de llums”

Dénia rescindix el contracte amb l'empresa que havia de remodelar la font de la Glorieta
Font de la Glorieta de Dénia / Redacció

L’Ajuntament de Dénia ha rescindit el contracte amb l’empresa que havia de remodelar la font de la Glorieta.

Ha sigut l’edil de Territori, Maria Josep Ripoll, qui ha donat a conéixer aquest pas per part del Consistori.

En declaracions a Dénia FM, recorda que es va contactar amb una empresa especialista en fonts ornamentals, adjudicant-se el contracte al maig, però al setembre encara no s’havia iniciat el treball. Motiu pel qual, després de diversos comunicats “infructuosos” amb l’empresa, s’ha decidit rescindir el contracte.

Ara, el Consistori buscarà una altra empresa especialitzada en fonts ornamentals.

L’actuació consistix a canviar tota la part de l’aixeteria, per aconseguir un joc d’aigua acompanyada de llums, a semblança de fonts ornamentals d’altres municipis.

Des que van finalitzar les obres de reurbanització i remodelació de la Glorieta, la falta de la font central i la tardança en la seua instal·lació han sigut crítiques constants.

Altres obres

Pel que fa a les actuacions que s’estan duent a terme al solar de l’antic ambulatori del carrer Marqués de Campo, reconeix que hi ha hagut “inconvenients per les excavacions arqueològiques”, però les obres continuen.

S’està treballant, assenyala, en el taller, l’estructura metàl·lica dels tendals. La previsió és que finalitzen les obres abans que acabe l’any.

També es preveu la finalització de les obres de reurbanització del carrer Sagunt, abans que acabe aquest 2024.

I l’edil confia que entre “novembre i desembre” estiguen acabades les de remodelació de la Finca de Torrecremada, que han entrat en la “recta final”, produint-se, assegura, “un canvi important en la rehabilitació” d’aquesta casa, futura seu universitària.

Segona residència

Quant al projecte de la segona residència per a persones majors, Ripoll explica que s’han esmenat les deficiències remeses pels tècnics de Conselleria, i s’ha tornat a remetre el projecte.

No obstant això, el “principal problema és la falta de pressupost”, ja que el preu final d’execució “dista molt de l’inicial”, incidix l’edil; a causa dels canvis de preus, que estan afectant altres obres, no només a la capital comarcal, sinó també a altres municipis.

El pressupost inicial era d’uns 9 milions d’euros, que ha acabat elevant-se fins als 13 milions. Per això Dénia ha d’ajustar el projecte a l’ajust econòmic.

I és que cal recordar que aquest projecte s’inclou en el Pla Convivint, a executar amb els fons Next Generation, i no pot superar els 9 milions inicials.

Ripoll fa èmfasi que s’està ajustant el projecte, perquè la voluntat de l’equip de govern és “executar-lo”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *