Esports

Ondara acull una emocionant Trobada de Pilota Grossa

Una jornada repleta de partides i emoció que va coronar als equips de Pedreguer, Vall de Pop i Abdet
Jugadors de Pilota Grossa a Ondara amb trofeus / Fedpival

El municipi d’Ondara es va vestir de gala per inaugurar la XLIII edició dels Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana amb una emocionant Trobada de Pilota Grossa. La competició es va celebrar simultàniament en tres escenaris, amb tres categories diferents, i quasi una quarantena de partides disputades, omplint de passió i esportivitat els carrers i trinquets del municipi.

En la categoria infantil, els equips participants van ser Ondara A, Ondara B, Pedreguer A, Pedreguer B, Beniarbeig-El Verger A i Beniarbeig-El Verger B. Totes les deu partides de la fase regular es van disputar al trinquet de pilota grossa, el mateix escenari on es van celebrar les finals. La final infantil la van protagonitzar Pedreguer A i Ondara A, amb victòria per als de Pedreguer per 25 a 10, emportant-se així el títol. El tercer i quart lloc van ser per a Beniarbeig-Orba B i El Verger, respectivament.

En la categoria cadet, la competició va comptar amb la participació de set equips: Ondara A, Beniarbeig-Orba B, Vall de Pop, Ondara B, Beniarbeig-Orba A, El Verger i Pedreguer. Dividits en dos grups, els equips de Vall de Pop, El Verger, Beniarbeig-Orba A i Beniarbeig-Orba B van aconseguir el pas a semifinals. La final la van disputar Vall de Pop i Beniarbeig-Orba A, amb triomf per a Vall de Pop en una partida sabatera que, malgrat el resultat, va ser molt disputada en cada joc.

Jugadors de Pilota Grossa a Ondara |Fedpival

Respecte a la categoria juvenil, set equips es van dividir en dos grups: Beniarbeig-Orba A, Abdet, Pedreguer B i Beniarbeig-Orba C al grup de juvenils I, i Pedreguer A, Beniarbeig-Orba B i Ondara al grup de juvenils II. Els semifinalistes van ser Beniarbeig-Orba A, Beniarbeig-Orba B, Pedreguer A i Abdet. En la primera semifinal, l’equip d’Abdet va vèncer per un ajustat 25 a 20 davant Beniarbeig-Orba B, mentre que a l’altra semifinal, Pedreguer va caure amb idèntic resultat davant Beniarbeig-Orba A. La gran final va enfrontar a Abdet i Beniarbeig-Orba A, amb una contundent victòria per als abdeters per 25 a 5.

Jornada de Pilota Grossa a Ondara |Fedpival

La jornada va concloure amb l’entrega de premis i condecoracions, un moment especial on van participar Bea Gavilà, vicepresidenta de la Federació de Pilota Valenciana, i Lluis Fornés, regidor d’esports de l’Ajuntament d’Ondara. Aquesta trobada va ser una autèntica festa de l’esport autòcton, posant en valor la tradició de la pilota grossa i el treball dels joves esportistes que la practiquen.

4o

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *