Patrimoni

Pego promociona el seu patrimoni religiós amb un nou fullet informatiu

Aquest document, promogut per l'Ajuntament, permet als visitants descobrir detalls sobre llocs emblemàtics
Aquesta és una de les imatges que inclou el fullet. / Ajuntament de Pego

El patrimoni religiós de Pego es posa en valor gràcies a la creació d’un fullet informatiu que recull totes les esglésies i ermites del municipi. Aquest document, promogut per l’Ajuntament, permet als visitants descobrir detalls sobre llocs emblemàtics. Estos son, per exemple, l’església de l’Asunción de la nostra Senyora, la capella de l’Ecce-Homo, el convent dels franciscans i l’església de la Sagrada Família.

A més, el fullet inclou informació sobre les ermites de Sant Josep, Sant Miquel i Sant Antoni, així com les de Sant Joan, Sant Sebastià i fins i tot la desapareguda ermita de Sant Pere, que se situava en la partida de Favara.

Un projecte per a preservar i difondre el patrimoni religiós

El fullet, de 24 pàgines, ofereix descripcions detallades sobre els elements arquitectònics, artístics i simbòlics de cada lloc religiós, i s’ha publicat en valencià i castellà. A més, està previst traduir-lo a l’anglés i al francés per arribar a més visitants. El Patronat de Turisme Costa Blanca ha finançat el 90% del projecte, mentre que l’Ajuntament de Pego ha aportat el 10% restant.

Rixi Sendra, regidor de Turisme, destaca que el fullet no només serveix per a promoure la conservació del patrimoni religiós. També actua com una ferramenta educativa per transmetre els coneixements sobre les tradicions i els valors religiosos associats als esdeveniments històrics del municipi.

Ampliant l’oferta turística de Pego

Aquest projecte se suma a l’estratègia de l’Ajuntament de Pego per a ampliar l’oferta turística de la localitat. A més de descobrir el patrimoni religiós, els visitants poden gaudir de les rutes històriques que s’ofereixen durant tot l’any o de les activitats esportives en el paratge natural de la Marjal i les muntanyes. L’oferta turística també inclou rutes en bicicleta, amb una guia que es va publicar fa menys d’un any, segons destaca el regidor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *