Política

Raúl Llobell: “Compromís desvia el tir per a fer populisme del barat i mal fet”

L'alcalde acusa la formació valencianista de generar alarma social, sense rigorositat

La setmana ha començat amb una entrevista carregada de polèmica a Onda Cero, on l’alcalde de Teulada Moraira, Raúl Llobell, ha respost a les greus acusacions fetes per Compromís. El grup valencianista ha denunciat públicament en les últimes setmanes que l’Ajuntament acumula més de 593.000 euros en factures pendents, afirmant que fins a 188 factures estaven bloquejades, algunes d’elles des de feia més d’un any, i que s’estaven vulnerant els terminis legals de pagament, fixats en 30 dies. A més, Compromís ha advertit que el consistori podria enfrontar-se a pagar interessos si els proveïdors afectats reclamaven aquests pagaments.

Encara que el partit de l’oposició ha denunciat públicament la situació, ha declinat participar en un “cara a cara” amb l’alcalde en l’habitual espai dels dilluns, ‘Fuego Cruzado’, d’Onda Cero, cosa que va sorprendre tant l’audiència com el propi alcalde, qui va agrair la invitació i va expressar la seua incomprensió davant la negativa de Compromís a sostenir les seues acusacions en directe.

Desmentits i xifres concretes

Durant l’entrevista, l’alcalde Raúl Llobell ha desmentit amb fermesa les acusacions de Compromís, assegurant que la xifra real de factures pendents no és de 593.000 euros, sinó de 287.000 euros. Encara que ha reconegut que aquesta quantitat podia semblar elevada, ha destacat que és inferior a la despesa mensual en nòmines del propi consistori. Així mateix, Llobell ha aclarit que el nombre de factures pendents tampoc ascendeix a 188, com ha afirmat Compromís, sinó a 83.

L’alcalde també ha afirmat que, fins al moment, l’Ajuntament no ha rebut cap reclamació per part dels proveïdors. De fet, ha explicat que només tres empreses locals es troben entre les afectades, i que a la qual més se li deu, l’import no superava els 3.000 euros.

Finalment, Llobell ha defensat que l’Ajuntament està treballant per a regularitzar els pagaments pendents i ha rebutjat l’acusació que aquesta situació estiguera generant problemes de liquiditat entre els proveïdors locals, com ha denunciat Compromís. Ha afirmat que el seu equip continua gestionant les factures d’acord amb els recursos disponibles i ha reiterat el seu compromís amb els terminis establits.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *