Medi ambient

Sandra Gertrúdix: “És igual que reflexionem sobre el futur si no tenim futur perquè no hi ha un planeta B”

La regidora de Medi Ambient i Transició Ecològica de Dénia ha animat a totes i tots a participar d'aquesta programació

Hui, Sandra Gertrúdix, regidora de Medi Ambient i Transició Ecològica de Dénia, ha sigut entrevistada en Onda Cero Marina Alta, en el programa Más de Uno Dénia Marina Alta, presentat pel periodista denier Àngel Serrano. En aquesta entrevista, Gertrúdix ha aprofundit en la Setmana de la Sostenibilitat, que comença hui dins de les activitats paral·leles del Dénia Festival de les Humanitats 2024. Un programa de xarrades i activitats  fonamental per a entrendre la necessitat de cuidar del planeta.

Durant la conversa, la regidora ha explicat que portava temps pensant a crear un espai on la ciutadania tinguera accés a recursos per a fer les seues llars més sostenibles. “Així va sorgir la idea de la Fira Renova’t”, va comentar. A més, va subratllar la importància de l’ecologia en els debats actuals, indicant que “en la Ciutat del Pensament hi ha molta anàlisi i reflexions, però tot això se’n va en orris si no cuidem el planeta. No hi ha un planeta B”. Segons les seues paraules, no té sentit reflexionar sobre el futur si no es garanteix la seua existència, perquè “la base de tot és l’ecologia”.

La importància d’arribar a tota la ciutadania i preservar el planeta 

Gertrúdix va destacar que l’objectiu és arribar a tota la ciutadania: “Volem arribar al veí del quint, al comerç del costat. Han de saber quines opcions i quines ajudes hi ha, i com accedir-hi”. La regidora va remarcar la necessitat d’acostar a la població els mecanismes necessaris per a adoptar un estil de vida més sostenible.

També va parlar sobre la varietat d’activitats de la Setmana de la Sostenibilitat, especialment per als més menuts. Un dels objectius és educar-los sobre les tres R: reciclar, reutilitzar i reduir.

Durant l’entrevista, Gertrúdix va desmentir una creença comuna sobre el reciclatge: “Hi ha una mala creença que, si reciclem, tot va al mateix lloc. No és cert, hi ha diferents camions”. Segons la regidora, si no reciclem correctament, ens afecta a tots, però si ho fem bé, els beneficis són visibles per a la ciutat.

Finalment, la regidora ha animat tota la ciutadania a participar en les xarrades i activitats de la setmana. Un programa que comptarà amb la presència de grans experts del sector energètic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *