Cultura

Xàbia homenatja el sacerdot i professor Antoni Llidó en el 50 aniversari de la seua desaparició a Xile

S’ha organitzat una àmplia programació d’actes des del 18 d’octubre fins al 25 de gener de 2025
Presentació de la programació d'actes / Patricia Blázquez

Exposicions, taules redones, activitats didàctiques, publicació d’un còmic són alguns dels actes organitzats per l’Ajuntament de Xàbia, amb motiu del 50 aniversari de la desaparició del sacerdot i professor Antoni Llidó, durant la dictadura xilena.

La programació ha sigut presentada per la regidora de Cultura, Mavi Pérez i Tomás Ruiz, artista i membre de la Comissió de Cultura. El cartell amb la programació és obra de l’artista Joan Castejón.

Els actes es prolongaran des del 18 d’octubre fins al 25 de gener de 2025.

Precisament, entre aquestes dates es podrà visitar l’exposició ‘Antoni Llidó, sacerdot i mestre’, organitzada per la Fundació Cirne, que té el llegat del propi Llidó. Es podrà visitar a la seu de la fundació.

El 19 d’octubre tindrà lloc l’acte institucional, junt amb l’Ambaixada de Xile, amb la inauguració de l’escultura ‘La Campana de Llidó de l’artista Felipe Hermosilla, a l’IES que porta el nom del sacerdot i professor xabienc.

El 21 d’octubre tindrà lloc la presentació del còmic de Jesús Huguet, ‘Antoni Llidó Mengual: 50 aniversari de la seua desaparició 1974-2024’, a la sala Museu Arqueològic i Etnològic Soler Blasco.

Per al 30 d’octubre s’ha programat la primera taula redona, sobre experiències de Llidó en primera persona, amb la presència d’Andreu Zurriaga (nebot de Llidó), Héctor García i José Joaquín Martí (de Quatretondeta i de Balones, respectivament, municipis on Llidó va ensenyar), Paquita Espanyol (parella de ball del mateix Llidó) i Carles Solà, professor universitari i polític valencià. La taula estarà moderada per Andreu Zurriaga i es celebrarà a la Casa de Cultura.

Un dia després, el 31 d’octubre, tindrà lloc la segona taula redona, sobre la figura del sacerdot i la seua lluita a Xile. En aquesta participaran el periodista i historiador Mario Amorós (autor de ‘Antoni Llidó, un sacerdot revolucionari’), i Joan Garcés (assessor polític de Salvador Allende, entre juliol de 1970 i l’11 de setembre de 1973). Estarà moderada per Francesc Miralles, a la Casa de Cultura. També es presentarà el podcast documental ‘Canviar la vida: 50 Anys sense Antoni Llidó’ del programa Greuges Pendents.

Una segona exposició s’inaugurarà el 13 de desembre, a la sala Ca Lambert, sota el títol ‘Art al voltant d’Antoni Llidó, en la qual participaran una vintena d’artistes locals i nacionals. Es podrà visitar fins al 25 de gener de 2025.

I el 15 de desembre se celebrarà un concert homenatge a Antoni Llidó, a càrrec d’Ars Nova i Petit ARs, al convent de les Agustines.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *