Societat

Aquests són els nostres Premis José Marsal Caballero, en la seua XLIII edició

Els guardonats són el Dr. Colio, Toni Martínez, la Falla Baix la Mar, restaurant Haití, Nata Grimalt, Diana de Arias, Jaume Bertomeu i AMJASA
Premiats a la XLIII edició dels Premis José Marsal Caballero | Kevin Carrió / Kevin Carrió

Hui, dimarts 5 de novembre, hem conegut els guanyadors de la XLIII edició dels Premis José Marsal Caballero, de la 92.5 Dénia FM. El gerent de Dénia FM i president del jurat qualificador, Jordi Monsonis Gómez, ha procedit a la lectura de l’acta d’aquesta edició, que reproduïm íntegrament a continuació:

“Reunit el jurat qualificador de la quaranta-tresena edició dels Premis José Marsal Caballero, instaurats per la 92.5 Dénia FM, s’han decidit els següents reconeixements:

Premi en Societat: al doctor José Manuel Colio Pérez, especialista en Otorrinolaringologia, amb quasi 40 anys dedicats a la medicina a Dénia. Impulsor d’este servici en l’Hospital de La Pedrera, actualment exercix en l’Hospital de Dénia, especialitzat en cirurgia de cap, coll i oncologia en esta àrea. El jurat destaca la seua trajectòria i compromís amb la comunitat.

Premi en Medi Ambient: a Antonio Martínez Martí, conegut com el «guardacostes de Dénia», responsable del Servici Ambiental Marí de l’Ajuntament de Dénia. La seua labor en la vigilància de la Reserva Marina del Cap de Sant Antoni i la seua lluita contra la contaminació, així com el seu treball de conscienciació amb joves, organització de voluntariat i campanyes de divulgació, li fan mereixedor d’este reconeixement.

Premi en Cultura: a l’Associació Falla Districte Marítim Baix la Mar, pel seu compromís en defensa de la cultura, la llengua valenciana, la igualtat i la diversitat, mitjançant activitats teatrals, literàries, de ball, tallers de tradicions i jornades culturals i gastronòmiques. Amb més de 75 anys d’història, esta comissió ha demostrat ser «molt més que una agrupació dedicada a la plantà de falles i elaboració de carrosses».

Premi José Marsal Caballero a la Promoció Turística: per al restaurant Haití, emblema gastronòmic de Dénia des de 1969. Este restaurant de tercera generació destaca per la seua combinació de receptes tradicionals amb productes locals, frescos i de qualitat, i un toc modern, maridats amb una cuidada selecció de vins, consolidant-se com a referent turístic.

Premiats junt al jurat i escultors dels premis | Kevin Carrió

Premi en Esports: a Nataniel Grimalt Cortés, conegut com a Nata, per la seua passió i destacada contribució al futbol sala i a l’esport de formació en la Marina Alta. Des de 2002, ha sigut un referent com a entrenador en el CD Paidos Dénia, portant a joves talents a campionats nacionals. També ha sigut tècnic de futbol sala a Benissa i en el CD Dénia Futsal.

Premi en Festes: a Jaume Bertomeu Catalán, president de la Junta Local Fallera de Dénia. Apassionat de les falles des de 1984, la seua gestió ha impulsat canvis significatius en el programa faller i ha enfortit les relacions amb altres juntes, aconseguint la inclusió de Dénia en el G-6.

També es decidix atorgar el Premi Ciutat de Dénia a la Superació, promocionat per l’Ajuntament de Dénia, a Diana d’Arias Far, dissenyadora gràfica i fundadora de Decedario.com, una iniciativa que va sorgir de la seua experiència personal després de superar les seqüeles d’un ictus als 23 anys. El seu joc per a la rehabilitació i enfortiment cognitiu ha arribat a Espanya i Llatinoamèrica. S’ha convertit en una inspiradora conferenciant, gràcies al seu missatge de superació.

I finalment, el Premi Especial Comarcal Pepe Miralles: a Amjasa, Aigües Municipals de Xàbia S.A, empresa de capital 100% municipal, referent en sostenibilitat, respecte al medi ambient i gestió hídrica en la Marina Alta des de 1977. Esta empresa pionera s’ha convertit en un model per a altres ciutats en l’optimització i modernització de recursos hídrics.”

L‘acte de lliurament dels guardons se celebrarà el dijous 21 de novembre, a l’auditori del Centre Social de Dénia, a les 20.30 hores.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *