En una entrevista a ‘El Primer Café’ de Dénia FM, Caterina de Francisco, delegada de Participació Ciutadana de la Comissaria de la Policia Nacional de Dénia, va parlar sobre la tasca essencial que desenvolupa la policia en els centres educatius per prevenir l’assetjament escolar i fomentar un entorn de seguretat. «La clau està en el diàleg, l’alerta i l’atenció,» va subratllar, referint-se a la necessitat d’estar presents en la vida dels menors, tant des de la família com des de l’escola.
Durant l’entrevista, De Francisco va destacar que la seva funció no és només «millorar la repressió,» sinó que «treballem per la prevenció i per dotar a tots els centres educatius d’eines per a la seguretat.» Aquest paper, segons ella, implica que els estudiants aprenguin a «cuidar de sí mateixos i a combatre conductes inadequades.»
Respecte a la participació ciutadana, va recordar que hi ha formacions obertes a les famílies per aprendre a identificar senyals d’alerta en els menors. «Quan un xiquet canvia de caràcter, comença a rebutjar anar a l’escola o a una activitat extraescolar, cal estar atents,» va assenyalar com a consell per als pares.
De Francisco va concloure amb un missatge clar: «És fonamental que la família i l’escola vagin de la mà en l’educació dels xiquets, són dos eixos imprescindibles.» Amb aquesta col·laboració i una escolta activa, la comunitat pot ajudar a crear un ambient segur i lliure d’assetjament per als més joves.